Aftenpostens Kristoffer Rønneberg med sin egen nikkedukke. Foto: Jan Gunnar Furuly

Vekker stor munterhet

Aftenpostens Kristoffer Rønneberg fikk en julegave litt utenom det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

At journalister får julegaver av kilder eller bedrifter de omtaler, er ikke så uvanlig. Men mer uvanlig er gaven Kristoffer Rønneberg i Aftenposten fikk fra Taiwans handeldelegasjon i Norge. Da den tidligere Kina-korrespondenten åpnet gaven, fant han en dukke som nikket til ham. Og dukken, vel, den var ham.

– Det er nok den underligste julegaven jeg har fått. I disse finanskrisedager er jeg positivt overrasket over at noen i det hele tatt sender julekort. At noen vil ta seg bryet med både å lage og sende meg en slik gave, setter jeg veldig stor pris på.

Nikkende

Rønneberg forteller at han har møtt Taiwans mann i Norge én gang, og er imponert over den fotografiske hukommelsen. Han forteller at en kollega sjekket bestilling ved fabrikken den ble produsert, og der er minstebestillingen på 250 eksemplarer. Nå lurer journalisten på hvem som har fått de øvrige 249 dukkene.

– Jeg får håpe han har gode kontakter og fikk laget bare én.

– Men er det så heldig med en dukke av en journalist som bare nikker med da?

– Jeg håper konseptet ikke finnes på kinesisk, jeg er ikke sikker. Men jeg ikke det har samme dobbeltbetydning i Kina som her, for da må jeg skrive et krasst brev tilbake.

Dukken, som allerede er blitt kjent som Mini-Me i redaksjonen, har vakt stor munterhet blant Aftenpostens journalister.

Powered by Labrador CMS