Sjefredaktør Klas Granström i Expressen skal nå distribuere sin avis tidligere til leserne.

Svenske «kvällstidningar» blir morgenaviser - kutter CO2-utslipp og utgifter

Får tidligere distribusjon.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er lenge siden de svenske kvällstidningarna faktisk var ettermiddagsaviser. Papiravisene er i stor grad blitt levert til utsalgsstedene om morgenen eller tidlig på formiddagen.

Men nå skal avisene leveres enda tidligere. Expressen og Aftonbladet skal fremover distribueres sammen med Bonnier og Schibsteds morgenaviser.

De to tabloidene har også tidligere hatt felles distribusjon. Det har også morgenavisene. Men tidligere leverte budbilene først morgenavisene, for deretter å kjøre tilnærmet samme rute med Expressen og Aftonbladet litt nærmere morgenkvisten.

Endringen vil føre til at de to løssalgsavisene får lengre eksponeringstid i butikkene. I tillegg vil mediehusene sparer penger og kutte klimagassutslipp og annen miljøforurensning. Expressen skriver i en pressemelding at de anslår at man vil «spare» cirka 3000 mil pr døgn.

En konsekvens blir tidligere deadline på papirutgaven.

– Den raske nyhetsformidlingen skjer i dag på nettet, mens den trykte avisen gir leserne fordypning i nyhetsstrømmen. Reduserte kostnader til distribusjon gir oss økte muligheter til å investere i journalistikk, sier Klas Granström, sjefredaktør i Expressen, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS