Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) skal delta på mediedebattene under Arendalsuka.

Mediepolitikk og ytringsfrihet:

Arrangerer tre mediedebatter under Arendalsuka

– En mediepolitikk som bidrar til innovasjon og digital utvikling er viktig for mediemangfoldet, sier fagsjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Arendalsuka arrangerer Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og andre medieorganisasjoner tre debatter om mediepolitikk og ytringsfrihet.

Debattene vil foregå tirsdag 16. august, og mediescenen vil være inne i lokalene til Agderposten, skriver MBL på sin nettside.

– Mye går bra for mediene, men det er også utfordringer fremover, særlig knyttet til konkurransen med globale tek-giganter, Google og Facebook. Her er det en rekke viktige temaer som må debatteres. En mediepolitikk som bidrar til innovasjon og digital utvikling er også viktig for mediemangfoldet, sier mediepolitisk fagsjef i MBL, Bjørn Wisted til Journalisten.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettenbergstuen skal legge frem fireårige styringssignaler i oktober, tilføyer Wisted.

– Vi ser frem til å debattere hva disse bør inneholde, sier han.

Klokken 11 den 16. august blir det først mediepolitisk debatt med Trettebergstuen og andre stortingsrepresentanter. Her vil det blant annet bli diskutert hva ministerens viktigste prioriteringer i mediepolitikken vil være i tiden fremover.

Den første debatten ledes av Veslemøy Østrem, ansvarlig redaktør i Altinget.

Klokken 13 samme dag blir det debatt om ytringsfrihet og mediene. Dagen før skal Ytringsfrihetskommisjonen ha overlevert sin utredning til kultur- og likestillingsministeren, og debatten vil derfor starte med et intervju med Ytringsfrihetskommisjonens leder, Kjersti Løken Stavrum.

Møtet ledes av Kjetil H. Dahle, programleder i TV 2 og medlem i Pressens Offentlighetsutvalg.

Den siste debatten starter klokken 14. Jurist Anine Kierulf, som står bak rapporten «Akademisk ytringsfrihet», og Kjersti Løken Stavrum, skal i debatt og samtale med sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad.

Medieorganisasjonene som samarbeider om debattene er Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Landslaget for lokalaviser og Norsk Redaktørforening.

Powered by Labrador CMS