Dagsavisen ville ha samarbeid med Demokraten, det ble avvist av Agderposten.

Dagsavisen ville inn i Demokraten

Avvist av Agderposten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen hevder suksess i Drammen med en sonet utgave med osloavisen som motor for en lokalavis. Administrerende direktør og påtroppende sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm har tidligere gjort det klart at han ser for seg flere modeller av en denne typen også andre steder i landet.

Korrektiv

Derfor er det heller ingen stor overraskelse når Mentor Medier skriver i sin høringsuttalelse til Kulturdepartementet at de har vært i dialog med Agderposten om å få til tilsvarende i Fredrikstad-avisen Demokraten.

“Vi tror ikke at denne type aviser kan utkonkurrere Drammens Tidende og Fredriksstad Blad, men de kan bli viktig korrektiv til markedslederen,” heter det i høringsuttalelsen om pressestøtte.

Mentor skriver videre at modellen også sikrer Dagsavisens posisjon i det nasjonale markedet.

Feil tidspunkt

– Det stemmer. Det har vi avvist, sier administrerende direktør Nils Gauslaa i Agderposten Medier.

Det er halvannet år siden Agderposten kjøpte Demokraten fra daværende A-pressen for halvannen million kroner. Gauslaa forteller at det ikke var aktuelt å gå inn i et slikt samarbeid nå fordi det ville betydd vesentlig omlegging i hvordan Demokraten drives.

Sett fra Arendal er det ifølge Gauslaa riktigere for Agderposten å jobbe videre med driftsopplegget de har påbegynt for senere å høste frukter av disse.

Krever balanse

I 2012 hadde Demokraten et driftsunderskudd på 5,5 millioner kroner. Den gang sa Gauslaa at det var mye som tydet på at avisen ville kunne gå i balanse allerede i 2013. Hvorvidt avisen klarte dette, er ikke kjent, men Gauslaa forteller at Demokraten har kav til balanse i 2014-budsjettet.

– Det er snakk om et marginalt overskudd.

Han viser til at Demokratens lesertall økte og at han tror på opplagsøkning for 2013.

Samtidig som Agderposten kjøpte Demokraten, overtok Tanke Media 9,9 prosent av aksjene. Selskapet som eier Rogalands Avis skulle levere kundeservice, abonnement og annonseproduksjon. Nå har Agderposten kjøpt ut sin partner og tar dermed over disse tjenestene. Samt IKT-tjenester som Amedia har stått for fram til nå.

– Selv om Dagsavisen ble avvist nå, hva om forespørselen kommer på nytt ved en senere anledning?

– Framtiden i denne bransjen er usikker, så jeg kan ikke forskuttere. Men målet er å levere tjenester og på den måten oppnå et svakt pluss. Da er det greit for oss.

Powered by Labrador CMS