Mediefolk:

Ahmed Fawad Ashraf forlater VG for ny jobb i Avisa Oslo. – De beste Oslo-debattene skal folk finne hos oss, sier Ashraf.

Ahmed Fawad Ashraf er ansatt som debattredaktør i Avisa Oslo

Henter ny profil fra VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Min aller første jobb som journalist var i NRK Østlandssendingen for temmelig nøyaktig femten år siden, så det kjennes riktig å returnere til Oslo igjen, sier Ahmed Fawad Ashraf i en pressemelding.

Fredag ettermiddag ble det kjent at 36-åringen er ansatt som debattredaktør og kommentator i Avisa Oslo.

Han kommer fra stillingen som redaksjonell lyd- og videosjef i E24, hvor han har vært på utlån fra VGTV i et halvt år.

Klar for nye oppgaver i Avisa Oslo.

– Avisa Oslo skal være gode på det som skjer i gaten din nå, og hvordan nabolaget og byen skal se ut i fremtiden. De beste Oslo-debattene skal folk finne hos oss, sier Ashraf.

– Jeg setter veldig stor pris på at Ashraf har sagt ja til å påta seg denne veldig viktige jobben for Avisa Oslo. I tillegg til at vi skal være best på harde nyheter fra Oslo har det hele tiden ligget en ambisjon om også å være best på Oslo-debatten. En by i så stor omstilling og med så mange ulike stemmer, med så mange ulike ståsteder, trenger en arena hvor alle blir hørt og sett, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal.

– Det er mange vi ikke hører et kvekk fra i dag, men de bor her. Sånn kan vi ikke ha det. Hvis jeg klarer bringe et mangfold av temaer, personer og stemmer inn i AO kommer jeg til å tenke at vi har lyktes. Det er også det som driver meg, sier Ashraf.

Politisk redaktør Eirik Mosveen er også fornøyd med at en tidligere VG-kollega har meldt overgang:

– Jeg er meget glad for denne ansettelsen. Jeg kjenner Fawad godt fra da vi jobbet sammen i VG. Han er en solid og seriøs journalist som vil styrke Avisa Oslo. I tillegg til å finne interessante stemmer i Oslo, er han en interessant stemme selv. Derfor vil han også skrive kommentarer i avisen, sier Mosveen.

Ashraf har vært reporter og nyhetsanker i NRK, kulturjournalist i Aftenposten og siden 2014 har han vært i VGTV, som reporter og anker. I 2019 var han VG-stringer i London.

Powered by Labrador CMS