Khalifa Stadium i Qatars hovedstad Doha.

VG nominert til internasjonal journalistpris – avslår å delta på utdeling i Qatar

Egentlig en enkel avgjørelse, sier VG-journalist.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Stor stas at VG-sakene om seksuelle overgrep i norsk idrett er vurdert topp tre i internasjonal journalistpris. I går fikk vi imidlertid vite at utdelingen av AIPS Awards er lagt til Khalifa stadium i Qatar. I dag ga vi beskjed om at vi ikke kommer til å delta på utdelingen», skriver VG-journalist Anders K. Christiansen på Twitter tirsdag.

Christiansen står sammen med Martin S. Folkvord og Christina Paulos for det omfattende graveprosjektet «Idrettsovergrepene», som er nominert av AIPS Sport Media Awards i kategorien «Best Colour Piece».

Men VG kommer ikke til å være til stede når prisen skal deles ut på en stadion i Qatars hovedstad Doha i juni. Khalifa Stadium står sentralt blant anleggene som skal brukes i det kommende og svært omdiskuterte fotball-VM i Qatar i høst.

– Vi er stolte over å være blant de tre beste i verden i kategorien vi er nominert i. Men da vi i går fikk vite at utdelingen skal foregå på en VM-stadion, så var det egentlig enkelt å fatte en avgjørelse, sier Christiansen til Journalisten.

– Å dekke VM i Qatar med kritisk blikk er del av samfunnsoppdraget til sportsjournalister, og vi ser at signaleffekten kunne blitt feil hvis vi et halvt år tidligere sto i pomp og prakt og mottok pris på et av disse anleggene. VG lever av troverdighet, ingen skal være i tvil om vår integritet. Det slipper de forhåpentligvis nå, sier Christiansen til Journalisten.

– Hva synes dere om at AIPS velger å dele ut prisen på en fotballstadion i Doha?

– Klønete, må vi vel være ærlig nok til å si at vi synes det er.

AIPS er det internasjonale forbundet for sportsjournalister, med Norske Sportsjournalisters Forbund som medlemslag.

VG-prosjektet publisert i 2021 har allerede vunnet flere priser, blant annet for beste nasjonale sportsdekning under Medieprisene i fjor.

Powered by Labrador CMS