Hajar Raissouni (bildet), niesen til Soulaimane Raissouni som nå er dømt til fem års fengsel, arbeidet i den samme avisa, og ble i 2019 dømt til ett år i fengsel for utroskap og en «ulovlig abort».

Marokkansk journalist dømt til fengsel

Hevder anklagene er politisk motivert.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En marokkansk journalist er dømt til fem års fengsel for overfall på en annen mann. Han avviser anklagen og sier den er politisk motivert.

Soulaimane Raissouni, som var redaktør av avisa Akhbar Al Yaoum, har sultestreiket i 93 dager i protest mot anklagene.

Hans støttespillere sier at saken er politisk motivert og ledd i en offisiell kampanje mot kritisk journalistikk og aktivister.

Raissouni ble arrestert i mai i fjor etter at en LHBT-aktivist beskyldte ham for seksualisert vold.

Menneskerettighetsgrupper og presseorganisasjoner har krevd at han løslates, og aktivister sier at myndighetene forsøker å kneble journalister, oftest ved hjelp av falske sexanklager.

Raissounis niese, Hajar Raissouni, som arbeidet i den samme avisa, ble i 2019 dømt til ett år i fengsel for utroskap og en «ulovlig abort». Hun ble til slutt benådet av kong Mohammed VI.

En annen journalist, Omar Radi, har sittet ett år i isolat, også han anklaget for seksuelt overfall og undergraving av den nasjonale sikkerheten, ifølge Komiteen for å beskytte journalister (CPJ).

Powered by Labrador CMS