Statsminister Erna Solberg (H) fordømmer angrep på sivile, men vil ikke ta stilling til bombingen av et mediebygg i Gaza by.
Statsminister Erna Solberg (H) fordømmer angrep på sivile, men vil ikke ta stilling til bombingen av et mediebygg i Gaza by.

Erna Solberg vil ikke ta stilling til bombing av mediebygg

– Det vi ikke kan ta stilling til, er hva bygningen ble brukt til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Erna Solberg er klar på at angrep på pressen må unngås, men utelukker ikke at mediebygget i Gaza kan ha vært et legitimt mål for Israel.

– Vi fordømmer angrep på sivile, sier Solberg til NTB.

Hun gjør det klart at angrep på sivile, inkludert journalister, er noe som absolutt må unngås.

– Dermed er det grunnlag for å beklage det som har skjedd. Tallene på sivile som er drept på begge sider, er urovekkende for oss alle, sier Solberg.

Bakteppet er det israelske angrepet lørdag der et mediebygg på Gazastripen ble sønderbombet.

Bygningen huset kontorene til både Al Jazeera og Associated Press, men israelske myndigheter har begrunnet angrepet med at også Hamas hadde kontorer der. Det er ikke meldt om drepte eller sårede i bombingen.

– Det vi ikke kan ta stilling til, er hva bygningen ble brukt til. Det er det diskusjonen går på nå, og det vet vi ikke. Men uansett mener vi at det er viktig å ivareta at pressen ikke rammes i en krigssituasjon, sier Solberg til NTB.

Statsministeren sier Norge er opptatt av at krigens spilleregler følges.

– Det er legitime militære mål du kan gjengjelde mot, ikke sivile mål. Og det er et viktig prinsipp for all krigføring. Det gjelder begge veier. Det gjelder Hamas’ raketter inn mot Israel, og det gjelder også Israels gjengjeldelse. Det må være legitime militære mål, sier hun.

Powered by Labrador CMS