Jubel i Dagbladet-redaksjonen for gode tall.

Dagbladet fikk 75 millioner kroner i overskudd

14 millioner mer enn året før.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Selv om omsetningen har vært relativt stabil, økte likevel overskuddet med 23 prosent. Det kommer fram i en pressemelding fra Dagbladet mandag ettermiddag.

Dagbladet er eid av Aller Media, som har avvikende regnskapsår fra 1. oktober til 30. september. I denne perioden 2018/2019 hadde Dagbladet et overskudd på 75 millioner kroner. En økning på 14 millioner sammenlignet med forrige regnskapsår.

– Det er generelt et utfordrende marked. At vi da kan vise til en slik resultatvekst er vi godt fornøyd med, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Alexandra Beverfjord ifølge pressemeldingen.

Omsetningen økte fra 602 millioner til 609 millioner.

- I likhet med alle andre aviser, er utviklingen for papiravisen krevende. Dagbladet har besluttet å gi ut papiravis i alle fall ut 2021. Vi vil gi ut papiravis så lenge det er interesse nok blant leserne, sier Beverfjord.

For datterselskapet Dagbladet Pluss var fjorårets resultat negativt. Det opplyses ikke hvor stort underskuddet er, men i 2018 var det snakk om nesten 15 millioner kroner.

- Dagbladet Pluss lager unikt og eksklusivt innhold som det er stor betalingsvilje for. Men å bygge opp et nytt forretningsområde med brukerbetaling som modell forutsetter også betydelige investeringer og selskapet har fortsatt negativt resultat, sier Beverfjord i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS