Hva han skal gjøre nå, er Terje Johansen langt fra sikker på. Han har noen ideer. Foto: Martin Huseby Jensen

Terje Johansen forlater Aller

Etter ti år i konsernet manglet kruttet. Uvisst hva han nå skal gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er ti år siden Terje Johansen kom inn i Aller som ansvarlig redaktør for bransjenettstedet Propaganda. Siden har han hatt flere forskjellige stillinger i Aller Internett. Etter oppkjøpet av Dagbladet har Johansen vært ansvarlig redaktør for nisjenettstedene i konsernet, som i dag er Lommelegen og Din Side etter salgene av Digi og ITAvisen.

Før tiden i Propaganda var han med på oppstarten av DB Medialab, og kom i så måte «hjem» da Aller Internett ble slått sammen med Medialaben. Etter sammenslåingen har han også vært leder for felles matredaksjon og moteredaksjon i konsernet.

Manglende motivasjon

Men når Dagbladet flytter opp til Hasle 10. april, blir ikke Johansen med. Nøyaktig hvor han har tenkt seg da, er det knapt noen som vet.

– Jeg har kjent på motivasjonen de siste månedene, og kommet fram til at jeg ikke har motivasjonen på å gyve løs på en ny runde. Som leder må du ha lyst og evne til å yte 110 prosent. Jeg er ikke så sikker på om jeg har det. Derfor skylder jeg de flinke folkene jeg jobber sammen med, og Aller Media, å ta konsekvensen av dette.

Torsdag ble det kjent at medieselskapene Aller og Dagbladet til sammen skal redusere bemanningen med 50 medarbeidere. Johansen sier at hans avgang ikke direkte har med det å gjøre. Og han mener det ikke er alt for jævlig i Medie-Norge. Heller ikke i Aller Media.

Uvisst videre

Johansen forteller at arbeidsgiveren og han skilles som gode venner. Ting er på stell, forklarer han. Økonomien til nisjestedene er god. Men behovet for å gjøre noe annet har gjort seg gjeldende.

– Jeg skal bruke de neste par månedene til å sortere akkurat det. Det jeg har fått er et par henvendelser, men det eneste jeg vet er at det blir i grenselandet mellom teknologi og kommunikasjon. Men det er slettes ikke sikkert at det blir medievirksomhet eller journalistikk.

 

Powered by Labrador CMS