Aller:

Roger Hansen slutter som konsernsjef i danskeide Aller Media. Foto: Martin Huseby Jensen

Roger Hansen går av

Redaksjonsklubben beklager at sjefen forlater medieselskapet etter 34 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er i en pressemelding at Aller-konsernet kunngjør konsernsjef Roger Hansens fratredelse som konsernsjef i Norge. 

Hansen begynte i Aller Media da han var i begynnelsen av 20-årene, og har ifølge meldingen sittet som administrerende direktør i 20 år. 

– Det har vært en fantastisk reise, og jeg har vært heldig som har fått mange, spennende muligheter og utfordringer. Det har vært et privilegium å få lov til å jobbe sammen med en rekke dyktige og kompetente kolleger, sier Hansen i pressemeldingen.

Hansen har blant annet kjøpt Berner Media Holding med Dagbladet. Aller, med Dagbladet, skal straks flytte fra Oslo sentrum til Hasle.

Den avtroppende sjefen sier at han fratrer stillingen i løpet av 1. halvår 2015 av helsemessige årsaker.

Beklager fratredelsen

Leder Tone Rudberg i redaksjonsklubben beklager at Hansen nå går av.

– Han har vært en god sjef, en god leder og alltid konstruktiv, sier Rudberg til Journalisten.

– Hvilke kvaliteter mener dere må være hos den nye sjefen som skal inn?

– Det er viktig at ledelsen og styret ser etter de samme kvalitetene som Roger har, nemlig å være konstruktiv, åpen og inkluderende. Og rigget til å møte utfordringene i mediemarkedet med den digitale transformasjonen.

Retur til Norge?

Rudberg mener det er sannsynlig at etterfølgeren vil være norsk, og at vedkommende ikke kommer fra egne rekker. Hun tror også at lederkvalitetene vil vektlegges mer enn erfaring fra mediebransjen.

Dersom styret likevel skulle vurdere interne kandidater kan direktørene Rolf Hanche-Olsen være en het kandidat. Det samme kan administrerende direktør Tore Stangebye som styrer Dagbladet og DB Medialab i Berner Media Holding være.

En annen mulig kandidat kan være Pål-Thore Krosby dersom han ønsker seg tilbake til Norge. Han har ledet Allers danske virksomhet siden høsten 2001. Før det ledet han Radio 1 Norge i fem år.

I 2013 møtte Journalisten Roger Hansen samme dag som aksjonærene i Dagbladet skulle ta stilling til om avisen skulle selges til Aller eller ei. Her kan du lese Hansens betraktninger om Dagbladet.

Powered by Labrador CMS