Klubbleder Tone Rudberg sier mange har søkt om sluttpakker, men det er ikke sikkert alle får ja. - Uryddig, sier hun. Foto: Birgit Dannenberg

Mange søker sluttpakke i Aller

Mandag avgjør ledelsen hvem som får ja.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tre uker er gått siden ledelsen i Aller Media kunngjorde at 50 av 240 stillinger i medieselskapet skal kuttes.

 Ifølge redaksjonsklubbens leder Tone Rudberg, har sluttpakkene ikke vært særlig å rope hurra for, men angivelig har de vært nok til at mange likevel har søkt.

 Rudberg kan ikke gå ut med tall på hvor mange som har søkt om sluttpakker og AFP, men etter det Journalisten forstår er det snakk om i overkant av 40 ansatte.

- Jeg er glad for at det ble så mange som har søkt. Det betyr at det blir i stor grad frivillighet, sier Rudberg. Hun opplever at prosessen frem til fristen på onsdag stort sett har gått greit, selv om det i enkelte tilfeller nok har gått litt fort i svingene.

Ansiennitet

For dem med lavest ansiennitet skal sluttpakkene være på nivå med eller litt bedre enn pakkene som er tilbudt i Amedia, mens de for dem med lengst fartstid i konsernet er noe dårligere.

 Da kuttene ble annonsert i slutten av april sa Rudberg til Journalisten at målet var frivillighet, samt at ledelsen var enig i at anisiennitetsprinsippet skulle vektlegges dersom det kommer til oppsigelser.

 Det bekrefter administrerende direktør Roger Hansen i et intervju per epost like etter kunngjøringen om nedbemanning. Han skriver at utvalgskriteriene ved styrt nedbemanning vil være ansiennitet i kombinasjon med kompetanse, alder og særlige sosiale forhold.

Kan få nei

 Mandag ettermiddag får de ansatte beskjed om hvem som får ja på sine søknader om sluttpakke, og det er ikke gitt at alle får det.

- Det blir veldig spennende å se hvordan ledelsen tenker dette løst. Jeg hører det snakkes om å si nei til noen av søknadene. Det stusser jeg litt over. Jeg opplever det er uryddig i en slik prosess og håper det ikke blir mye av det, sier Rudberg.

 

Powered by Labrador CMS