Schibsted eier blant annet VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende i Norge.
Schibsted eier blant annet VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende i Norge.

Allmøte i Schibsted: Må kutte 500 millioner

Varsler at noen tiltak vil bety færre stillinger.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Alle ansatte i Schibsted News Media, både i Norge og Sverige, er tirsdag formiddag samlet til digitalt allmøte.

Mediekonsernet bekreftet mandag at møtet gjaldt sparetiltak.

Mandag formiddag er også en børsmelding fra Schibsted ute: Konsernet skal spare inn 500 millioner innen utgangen av 2024. Det planlegges ingen store nedbemanninger, men noen tiltak kommer til å medføre færre stillinger, opplyses det.

Schibsted News Media eier blant andre VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende i Norge, samt blant andre Aftonbladet og Svenska Dagbladet i Sverige.

Bakgrunnen er kostnadsøkninger gjennom hele 2021, først og fremst knyttet til papirvirksomhet, opplyses det i meldingen:

«Stigende papir- og strømpriser har kraftig påvirket både papir-lønnsomheten og den totale lønnsomheten til konsernet», står det i meldingen (Journalistens oversettelse).

– Vi planlegger ingen store reduksjoner i arbeidsstokken, noe som alltid er siste utvei. Men våre ulike enheter må prioritere hardere, redusere kompleksitet og peke ut områder der de kan jobbe mer effektivt. Det er ikke et mål i seg selv å redusere antallet ansatte, men i noen tilfeller blir det utfallet når vi sikter oss inn mot mindre kompleksitet og mer effektivitet, sier konserndirektør Siv Juvik Tveitnes i meldingen.

Målet er økt lønnsomhet og å få driftsmarginene (EBITDA) tilbake til 10-12 prosent i 2024, ifølge meldingen.

Powered by Labrador CMS