Schibsted eier blant annet VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende i Norge.

Allmøte i Schibsted: Må kutte 500 millioner

Varsler at noen tiltak vil bety færre stillinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres

Alle ansatte i Schibsted News Media, både i Norge og Sverige, er tirsdag formiddag samlet til digitalt allmøte.

Mediekonsernet bekreftet mandag at møtet gjaldt sparetiltak.

Mandag formiddag er også en børsmelding fra Schibsted ute: Konsernet skal spare inn 500 millioner innen utgangen av 2024. Det planlegges ingen store nedbemanninger, men noen tiltak kommer til å medføre færre stillinger, opplyses det.

Schibsted News Media eier blant andre VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende i Norge, samt blant andre Aftonbladet og Svenska Dagbladet i Sverige.

Bakgrunnen er kostnadsøkninger gjennom hele 2021, først og fremst knyttet til papirvirksomhet, opplyses det i meldingen:

«Stigende papir- og strømpriser har kraftig påvirket både papir-lønnsomheten og den totale lønnsomheten til konsernet», står det i meldingen (Journalistens oversettelse).

– Vi planlegger ingen store reduksjoner i arbeidsstokken, noe som alltid er siste utvei. Men våre ulike enheter må prioritere hardere, redusere kompleksitet og peke ut områder der de kan jobbe mer effektivt. Det er ikke et mål i seg selv å redusere antallet ansatte, men i noen tilfeller blir det utfallet når vi sikter oss inn mot mindre kompleksitet og mer effektivitet, sier konserndirektør Siv Juvik Tveitnes i meldingen.

Målet er økt lønnsomhet og å få driftsmarginene (EBITDA) tilbake til 10-12 prosent i 2024, ifølge meldingen.

Powered by Labrador CMS