Tirsdag vil de ansatte i Schibsted bli informert om sparetiltak i konsernet.
Tirsdag vil de ansatte i Schibsted bli informert om sparetiltak i konsernet.

Kaller inn til allmøte: Varsler kuttrunde i Schibsted

– Jeg kan ikke si at dette ikke vil påvirke noen, for det kommer det til å gjøre, sier konsernsjefen til svensk avis.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag skal det holdes allmøte i Schibsteds News Media, der de ansatte skal informeres om nye sparetiltak. Det skriver svenske Dagens Media og siterer konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

Varsler sparetiltak

Journalisten har sett en epost med innkallelse til allmøtet tirsdag, hvor det ikke står noe om temaet for møtet.

Konserntillitsvalgt i Schibsted, Marita E. Valvik, bekrefter overfor Journalisten at alle i nyhetsmedier skal delta på møtet, men vil ikke gi noen kommentar.

Konsernsjef Skogen Lund bekrefter imidlertid overfor Dagens Media at møtet vil dreie seg om sparetiltak, men vil ikke si noe om hvor mye det er snakk om å spare, eller hvor i konsernet det skal spares.

– Vi synes selvsagt det er gøyere å investere og å vokse, men nå gjør situasjonen at vi må se over våre kostnader, sier Skogen Lund til den svenske nettavisen.

Hun sier videre at de beholder de viktigste satsingsområdene som blant annet podkast og utvikling av digitale abonnementer.

Relativt godt stilt

På spørsmål fra den svenske avisen om de kommer til å si opp noen, svarer Skogen Lund:

– Jeg kan ikke si at dette ikke vil påvirke noen, for det kommer det til å gjøre. Men vi prøver å gjøre dette så bra som mulig. De deler som strukturelt prioriteres ned kommer til å rammes, sier Skogen Lund.

På spørsmål om det er de som jobber på papir som vil rammes, svarer Skogen Lund til Dagens Media at de allerede har tatt grep med Aftenpostens søndagsutgave, og at de har flyttet trykkeriene til Norge.

– Men det er et stort spørsmål. Jeg er redd vi kommer til å se mange som går ned i frekvens på papir. Vi har ingen konkrete planer, men med prisøkningen på papir, sammen med annonsepriser på papir som faller kraftigere enn tidligere, så ser det ikke så bra ut. Det må håndteres.

Hun understreker likevel at Schibsted er relativt godt stilt fordi de har en sterk digital økonomi, og hun tror ikke det er dem som kommer til å begynne frekvensreduksjonen på papir.

Journalisten har forsøkt å komme i kontakt med konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, Siv Tveitnes, men ikke fått svar.

Til opplysning: Konserntillitsvalgt Marita E. Valvik sitter i Journalistens styrte.
Powered by Labrador CMS