Som første ledd i den kommersielle satsningen har Altså fått i havn en samarbeidsavtale med Nasjonalmuseet, forteller redaktør Ida Eliassen-Coker.
Som første ledd i den kommersielle satsningen har Altså fått i havn en samarbeidsavtale med Nasjonalmuseet, forteller redaktør Ida Eliassen-Coker.

Altså har landet sin første annonseavtale etter økonomisk krise i høst

Planlegger å søke pressestøtte i 2024, forteller redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst sendte magasinet Altså ut en krisemelding om at bedriften sto i fare for å gå konkurs.

Etter en kampanje som blant annet besto av salg av kunstkalendere, i tillegg til en massiv mobilisering fra leserne, klarte magasinet seg gjennom krisen.

Altså ligger an til å klare seg økonomisk også i år, melder sjefredaktør og gründer Ida Eliassen-Coker i en pressemelding.

– Erfaringen fra i høst er at vi trenger flere inntektsstrømmer, sier hun.

Som første ledd i den kommersielle satsningen har magasinet fått i havn en etterlengtet samarbeidsavtale med Nasjonalmuseet.

Flere avtaler på gang

Annonser for Nasjonalmuseets nye utstilling med Louise Bourgeois er allerede å se på Altså.no, som tidligere har vært helt uten annonser.

– Nasjonalmuseet har stadig utstillinger som er særlig rettet mot kvinner, eller som tar opp temaer omkring mangfold, inkludering og likestilling. Akkurat det Altså også er opptatt av, sier Eliassen-Coker.

I tillegg til flere avtaler med kommersielle partnere, som er underveis, har magasinet fått flere nye investorer.

Slike samarbeid er med på å sikre den videre driften, forklarer redaktøren.

– Felles for alle vi kommer til å samarbeide med, er at de har verdier vi er stolte av å vise fram, og at de tilfører leserne merverdi.

Søker pressestøtte i 2024

En av årsakene til at Altså havnet i uføret i fjor høst, er annonseblokkeringen fra Facebook og Instagram i 2020. Blokkeringen kom som følge av at magasinet publiserte et bilde av en kvinne med et nakent bryst.

Altså har heller ikke kvalifisert til pressestøtte fordi de ikke oppfyller frekvenskravet.

– Vår økonomiske situasjon er så anstrengt at vi ikke har tid til å vente på endringer i kriteriene. For å etterkomme kravene, er vi nå i prosess med å vurdere en digital løsning der vi kan publisere saker etter den frekvensen som kreves for å få pressestøtte, skrev Eliassen-Coker i et debattinnlegg i Journalisten i høst.

Redaktøren kan nå bekrefte at det er denne prosessen som ligger til grunn for at Altså planlegger å søke pressestøtte i 2024.

Powered by Labrador CMS