Konsernsjef Anders Opdahl snakket om de siste dager uro rundt Avisa Oslo i podkasten Tut og Mediekjør.
Konsernsjef Anders Opdahl snakket om de siste dager uro rundt Avisa Oslo i podkasten Tut og Mediekjør.

Amedia

Anders Opdahl i podkast: – Prøvde å kommunisere på en smertefri måte

Reflekterer rundt hva som gikk galt i Avisa Oslo-saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedias konsernsjef Anders Opdahl gjester fredagens utgave av mediepodkasten Tut og Mediekjør, og svarer på spørsmål om uroen etter at Magne Storedal fikk beskjed om å gå som Avisa Oslo-redaktør.

Amedia og Opdahls håndtering og kommunikasjon utad har fått kritikk, og Opdahl har de siste dagene beklaget både overfor Storedal og redaksjonen i avisa.

– Kan ikke beklage bare litt

– Læringen min er: Fortell det som det er, hvis du kan, uttaler Opdahl i podkastintervjuet.

Han understreker at kommunikasjonen rundt hvorfor Storedal måtte gå, var uklar og skapte grobunn for spekulasjoner.

– Vi prøvde å kommunisere på det vi trodde var en smertefri måte, om noe vi syntes var litt ubehagelig, sier Opdahl i intervjuet.

– Det er alltid brått og kjipt når en leder må gå, men i stedet for å være eksplisitt på det, som ville vært ryddig og avmystifiserende, valgte vi i god hensikt å pakke det inn. Og da kommer det tusen spørsmål.

Denne grobunnen for spekulasjoner har Opdahl beklaget overfor Storedal, sier han.

– Og når man skal beklage, kan man ikke beklage bare litt. Det var dundrende på sin plass å si det som det var.

– Ikke nødvendigvis mye substans

Ansvarlig redaktør Roger Aarli-Grøndalen i Journalisten påpekte i en kommentar at viktige spørsmål om Opdahls framgangsmåte gjenstår, selv etter beklagelsen om kommunikasjonen. Han viste til at det var Opdahl selv som ga beskjed til Storedal om at han ikke var ønsket med videre, flere dager før avisstyret ble involvert.

«Betyr det at konsernets sjefredaktører bør vurdere å ta en telefon til Norsk Redaktørforening hvis de blir innkalt til et møte med en litt løs dagsorden på konsernsjefens kontor? Jeg håper ikke det, men bevisbyrden ligger nå hos Amedias øverste leder», skrev Aarli-Grøndalen.

Journalisten-sjefen viste også til beskrivelser Opdahl ga om seg selv i et to år gammelt intervju, om at når han «bestemmer seg for noe, så går det veldig fort».

Opdahl mener selv det blir en «litt unfair» og rask konklusjon å trekke inn i den aktuelle saken, sier han i Tut og Mediekjør:

– Det å ta ting ut av kontekst, så ta det til inntekt for noe som har skjedd der fremme, gir ikke nødvendigvis mye substans, sier Amedia-sjefen.

Powered by Labrador CMS