Romerikes Blad lanserer onsdag to nye digitale aviser. Seks reportere skal lage lokalavisene for de to byene på Romerike: Lillestrøm og Jessheim. Fra venstre Stine Løkstad, Tina Aardahl, Bjørn Ivar Bergerud, Caroline Bjerkland, Linda Ingier og Knut Storvik. Foto: Romerikes Blad

Romerikes Blad gjenåpner lokalkontor på Jessheim og lanserer nye nettaviser. Konkurrenten svarer

Tøffere kamp om leserne i flyplasskommunen Ullensaker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding onsdag morgen forteller Romerikes Blad (RB) at avisen lanserer to nye lokale digitale nettsteder. Lokalavisene MittJessheim og MittLillestrøm. De nye ultralokale lokalavisene skal dekke det som skjer i sentrum i de to byene.

For å gjennomføre satsingen har RB ansatt seks reportere som kommer i tillegg til de 33 redaksjonelle medarbeiderne i RBs hovedredaksjon på Kjeller i Skedsmo kommune, skriver avisen i pressemeldingen.

– Dette er en stor og viktig satsning som vi har stor tro på. Det skjer enormt mye i byene på Romerike - Lillestrøm og Jessheim - som fortjener tettere journalistisk overvåkning. Med de to nye redaksjonene vil vi klare å gå mye tettere på dette nyhetsbildet, sier RBs ansvarlige redaktør, Magne Storedal, ifølge pressemeldingen.

De tre journalisten som utgjør MittJessheim-redaksjonen er på plass i redaksjonens nye lokalkontor i Storgata på Jessheim. MittLillestrøm-redaksjonen - også den tellende tre - har foreløpig tilhold i et eget lokale i RBs hovedredaksjon, forteller avisen.

RB har også tidligere hatt det som avisen har beskrevet som egne nettsider for Jessheim og enkelte andre regioner på Romerike, men dette har i praksis kun vært egne seksjoner på rb.no. MittJessheim og MittLillestrøm blir mer autonome nettaviser med egen logo og url.

Alene på Jessheim blir RB ikke. I går kunne konkurrenten Eidsvoll Ullensaker Blad (EUB) fortelle at de også gjenåpner kontor i byen. EUBs kontor vil imidlertid kun være en plass i et kontorfellesskap, mens RB får tre journalister som er permanent plassert på Jessheim.

Begge avisene har tidligere hatt egne avdelingskontorer i Jessheim by - Romerikes Blad ble i sin tid startet i det som den gang var et tettsted - men kontorene ble stengt i perioder med press på økonomien.

I mellomtiden er også nettavisen Jessheimpuls etablert i byen.

– Å nedbemanne og avvikle lokalkontorer har vært grep nær sagt alle mediehus har tydd til de senere årene. At Romerikes Blad med Amedia i ryggen nå går den motsatte veien, er ikke bare løfterikt for folk i Lillestrøm og Jessheim. Det lover også godt for lokaljournalistikkens kår framover, sier Storedal - og legger til.

– Vi går til leser- og annonsemarkedet med en klar forventning om at kostnadene som vi tar på oss ved denne satsingen, vil bli utlignet av mer inntekter og allerede etter to år, sier Storedal.

Viktigheten av lokal tilstedeværelse påpeker også ansvarlig redaktør i konkurrenten EUB:

– Vi ønsker større nærhet til Jessheim som by og Ullensaker som kommune. Det er én av landets raskest voksende kommuner og regioner, og vi må selvfølgelig være representert der, sier ansvarlig redaktør Bjørn Inge Rødfoss til egen avis.

RETTELSE: Har lagt til at EUBs nye kontor vil være en plass i et kontorfellesskap, mens RB vil ha tre journalister som dekker Jessheim på heltid.

For ordens skyld: Roger Aarli-Grøndalen var ansvarlig redaktør/adm.dir. i Eidsvoll Ullensaker Blad fra juni 2012 til juni 2018. Han jobbet for Romerikes Blad i 1992 til 1994.

Powered by Labrador CMS