Lokalavisen for Kristiansund og Nordmøre kutter én papirutgave og satser hardere på nett. På bildet er ansvarlig redaktør Ole Knut Alnæs.
Lokalavisen for Kristiansund og Nordmøre kutter én papirutgave og satser hardere på nett. På bildet er ansvarlig redaktør Ole Knut Alnæs.

Tidens Krav kutter mandagsutgaven

Korona fremskynder kutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidens Krav går fra å være en seksdagersavis på papir, til å komme ut fem dager i uka. Det skriver avisen selv i en pressemelding. Endringen trer i kraft fra 8. juni.

– Våre lesere er blitt enda mer digitale og har nye vaner og behov, og har andre forventninger til oss som lokalavis enn før. Det er naturlig at vi forandrer oss i takt med leserne, og nå legger enda mer vekt på at det er på tk.no du først finner de lokale nyhetene, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Tidens Krav, Ole Knut Alnæs, ifølge pressemeldingen.

Han peker på at statistikken viser at stadig flere av Tidens Kravs lesere ikke lenger forholder seg til papiravisen, men heller velger nettutgaven. De siste tallene fra Forbruker & Media-undersøkelsen viser at syv av ti daglige lesere nå er digitale.

– Vi må forandre oss i takt med leserne, og sørge for at det som skjer i vår region kommer tydelig fram der våre lesere orienterer seg mest og oftest. Det er blitt ekstra tydelig under den koronakrisen vi nå må forholde oss til, sier Alnæs.

Redaktøren forteller at avisen har valgt bort mandag fordi de ønsker å prioritere digitalt fokus i helgene.

– Det betyr bedre og mer oppdatert innhold for leserne, og tid for oss til å utvikle flere andre sider ved avisa.

At frekvenskutt kommer akkurat nå, er den pågående koronaepidemien en viktig årsak til, sier redaktøren.

– Nedstengning og stor usikkerhet i de fleste næringer har gjort at vi har mistet en stor andel av våre annonseinntekter de siste månedene. Vi hadde nok redusert antall utgivelser uansett, men krisen er en medvirkende faktor til hvorfor vi tar dette så tidlig i juni.

Powered by Labrador CMS