Romsdals Budstikke skal vise Moldes første kvalifiseringsrunde i Europa League. Her omfavnes Moldes Ohi Omoijuanfo i en eliteseriekamp mellom Molde og Viking. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Romsdals Budstikke kjøper rettighetene til Europaliga-kvalik

– Et betydelig beløp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da ingen tv-kanaler kjøpte rettighetene til å vise Molde Fotballklubb (MFK)s første kvalifiseringsrunde til Europaligaen, bestemte Romsdals Budstikke seg for å kjøpe rettighetene til kampene selv.

Abonnenter får tilgang til å se to kamper mellom Molde FK og RK Reykjavik direkte på Rbnett, som er Romsdals Budstikkes nettutgave, skriver Rbnett.

Avisa har kjøpt rettighetene i samarbeid med eier Amedia.

Dekninga av fotball og MFK er veldig viktig for Romsdals Budstikke, sier redaktør Ole Bjørner Loe Welde til egen avis.

– Det ser vi helt tydelig på de digitale målingene. For å henge med i 2019 må vi utvikle journalistikken vår og satse mer på direktesendt fotball. Dette har blitt en del av lesernes forventninger og vi ser at det samler folk, sier redaktøren.

Han er usikker på om disse kampene ville blitt vist i Norge hvis ikke de hadde valgt å investere i rettighetene, og de gjør det derfor for alle som er opptatt av å få med seg kampene.

– Vi har ikke kostnader på nivå med tv-selskapene, men for oss er dette et betydelig beløp. Vi kan ikke regne hjem denne investeringa på nye abonnenter, men vi ønsker å styrke relasjonen mellom mediehuset og leserne våre. Dette er noe vi gjør fordi det er viktig for MFK-publikummet, sier redaktøren til Rbnett.

Første kamp går 11. juli.

Les hele saken på Rbnett: Rbnett redder tv-bildene fra Europa-eventyret

Powered by Labrador CMS