– De aller fleste av våre over 10.000 abonnenter leser oss bare digitalt, sier ansvarlig redaktør Martin Gray i Østlandets Blad.

Kutter frekvensen på nytt:
– Leservanene har endret seg

Lover fyldigere papiravis.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter påske kutter Østlandets Blad frekvensen på papirutgaven. Avisen som nå kommer ut fem dag er i uka, vil fra 13. mars kun komme mandag, onsdag og fredag.

– Leservanene har endret seg. De aller fleste av våre over 10.000 abonnenter leser oss bare digitalt, og flesteparten leser Østlandets Blad via smarttelefon, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Martin Gray til egen avis.

– Vi har økt i antall abonnenter hvert år siden 2015, og all vekst er digital. Derfor er det riktig av oss å tilpasse produktene til leserne, slik at vi kan utvikle journalistikken vår, og svare enda bedre til lesernes forventninger, sier redaktøren.

Redaktøren lover en fyldig papiravis:

– Vi øker sidetallet i avisen, og skal lage en skikkelig god helgeavis folk skal få i postkassen på fredager, med alt det vante innholdet. Leserne skal ikke gå glipp av noe, sier Gray.

Østlandets Blad har også tidligere forsøkt seg på frekvenskutt. I 2012 gikk avisen fra seks til tre utgivelsesdager. Det gikk ikke så bra.

– I 2012 gikk vi rett og slett skikkelig på trynet. Men verden ser veldig annerledes ut nå. Det er over åtte år siden, og mens vi da ikke hadde noen digitale brukervaner, eller en eneste digital abonnent, har vi 6000 av dem nå. Men den viktigste grunnen er at vi ikke endrer innholdet i avisen, som sist. Den skal være proppfull av lokale nyheter og reportasjer – akkurat som leserne forventer.

Powered by Labrador CMS