Svein Halvor Moe (t.v.) selger lokalavisen i Meråker til TA Media og John Arne Moen.

Trønder-Avisa kjøper Meråkerposten

Har i lengre tid «vært på radaren», sier konsernsjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Trønder-Avisa AS har overtatt aksjemajoriteten i lokalavisen Meråkerposten, skriver selskapet i en pressemelding. Samtidig blir det klart at Amedia kjøper resten av aksjene i avisen.

Fordelingen mellom de to er at Trønder-Avisa kjøper 65 prosent, mens Amedia sikrer seg de siste 35 prosente.

Konsernsjef John Arne Moen i TA Media og Trønder-Avisa sier i pressemeldingen at Meråkerposten i lengre tid har «vært på radaren», og at man derfor var interessert i å gå en runde med eier Svein Halvor Moe da det ble klart at lokalavisen kunne være til salgs.

40 år lang historie

– Meråkerposten har en 40 år lang historie i lokalsamfunnet bak seg, og er en tung merkevare i en kommune preget av stort aktivitetsnivå. Vi er innstilt på å bruke de ressursene som er nødvendig for å videreutvikle Meråkerposten og føre den over i en tid hvor digital publisering blir stadig viktigere, sier Moen.

Moe, som var den første redaktøren i lokalavisen da den ble lansert for fire tiår siden, sier at han i utgangspunktet hadde tenkt at Meråkerposten var den siste av avisene han eier som ville bli solgt.

Ifølge pressemeldingen sa han også nylig nei til en annen potensiell kjøper. Han forteller videre at salget til TA Media har vært en modningsprosess som har pågått siden før påske.

– Moen har skissert spennende tanker for Meråkerposten. Kombinasjonen av dette og måten de har utviklet sine andre lokalaviser på, gjør at jeg føler meg trygg på at det nye eierskapet vil bli en god løsning for både lokalavisen og Meråker-samfunnet.

Ny redaktør

I forbindelse med oppkjøpet overtar Geir Olav Flåan som redaktør. Han har tidligere har vært redaktør i både Meråkerposten, Stjørdalens Blad og Malvikbladet. I dag er han journalist i Trønder-Avisa og betjener avisens kontor i Stjørdal.

Geir Olav Flåan gjør comeback som redaktør.

– Da jeg nå fikk denne muligheten ble det fristende å takke ja. Som de aller, aller fleste «mårråkbøgger» er jeg svært glad i heimbygda mi, og med en meget solid og kompetent eier i ryggen ligger alt til rette for å videreutvikle Meråkerposten, sier han.

Betydelige investeringer

Konsernsjef Moen forteller at avisen nå skal ta de første skrittene inn i den digitale tidsalderen.

– Det blir en merkbar overgang fra at avisen kommer én gang i uka med nyheter og reportasjer, til at man begynner å publisere hver eneste dag, og på kveldstid dersom det skjer noe. Vi revitaliserer også papirutgaven, gir den nytt utseende og øker sidetallet, samtidig som Merakerposten.no skal gi abonnentene løpende nyheter fra det som skjer i bygda.

TA Media overtar ansvaret for utgivelsen av avisen 1. september. Moen sier at man trenger såpass tid for å være sikker på at alt er klart ved overgangen.

Powered by Labrador CMS