Mediefolk:

Jan Eivind Fredly var ansvarlig redaktør i Lofotposten fra 2006 til 2014, nå vender han tilbake til samme avis og samme stilling.
Jan Eivind Fredly var ansvarlig redaktør i Lofotposten fra 2006 til 2014, nå vender han tilbake til samme avis og samme stilling.

Gjør comeback og blir ny toppleder i Lofotposten

– Mye har skjedd i Amedia-konsernet siden jeg forlot det.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I 2014 gikk han av, nå er han tilbake. På et allmøte i Lofotposten i dag ble det kjent at Jan Eivind Fredly er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for denne muligheten. Nå gleder jeg meg til å komme hjem til Lofotposten og mediebransjen igjen, sier Fredly til Lofotposten.

Dette er en stilling han kjenner godt fra før. Fra 2006 til 2014 var Fredly eneleder i samme avis.

– Mye har skjedd i Amedia-konsernet siden jeg forlot det, og inntrykket mitt er at det jobbes godt. Å komme hjem igjen til Amedia og fellesskapet her, ser jeg også fram til.

Fredly tar over etter Marianne Steffensen Kielland, som tidligere i vinter varslet sin avgang.

Fredly sluttet i avisen i 2014 for å bli administrerende direktør i Nordic Last og Buss AS i Svolvær. Der ble han værende fram til 2016. Da startet han innholds- og mediebyrået Aidem Media AS.

Helge Nitteberg, styreleder i Lofotposten, sier til Journalisten at han er glad for at de har funnet en så erfaren medieleder.

– Det er en styrke at han kjenner bransjen godt, at han kjenner Lofotposten – og at han kjenner regionen hvor Lofotposten har sine lesere.

Han legger til:

– Kampen er tøffere enn på lenge om de gode hodene. Vi merker at det er mange etableringer og satsinger i de store byene, men vi er veldig fornøyde med løsningen vi fikk til slutt.

Fredly har også bakgrunn som journalist, vaktsjef og redaktør i Fremover - og som journalist i Harstad Tidende og Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS