Julie Refseth, Torstein Davidsen, og Tonia Kvernmo utgjør redaksjonen til den nye lokalavisen MittLørenskog, som er Romerikes Blad siste satsing
Julie Refseth, Torstein Davidsen, og Tonia Kvernmo utgjør redaksjonen til den nye lokalavisen MittLørenskog, som er Romerikes Blad siste satsing

Torstein har dekket Lørenskog i over tretti år. Nå blir han skrivende leder for ny lokalavis

– Vi skal være den lokalavisen som lokalbefolkningen fortjener.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torstein Davidsen har vært journalist i Romerikes Blad (RB) i over tyve år og har dekket Lørenskog kommune i over tretti. Nå blir han skrivende leder for RBs nysatsing MittLørenskog.

Den nye lokalavisen lanseres i dag som et nytt tilbud i kommunen hvor det bor over 40.000 mennesker.

– Jeg har utrolig stor tro på dette prosjektet og kjenner meg veldig motivert. Det blir gøy å annonsere slippet for leserne våre, sier Davidsen til Journalisten.

Lørenskog er en av landets største kommuner, og vokser raskt i antall beboere. RB ser et udekket behov for de lokale sakene. Davidsen håper MittLørenskog vil kunne dekke det behovet bredt og mener redaksjonen har potensiale til å nå ut til flere lesere og abonnenter i tiden fremover.

Satser på yngre lesere

– Vi skal være den lokalavisen som lokalbefolkningen fortjener, og som tar for seg menneskene som bor her. Jeg gleder meg til å være tett på Lørenskog og følge menneskene og hendelsene i den spennende kommunen, sier han.

Torstein Davidsen har vært ansatt i Romerikes Blad siden 1999. Nå blir han skrivende leder i MittLørenskog som skal dekke en av Norges raskest voksende kommuner.
Torstein Davidsen har vært ansatt i Romerikes Blad siden 1999. Nå blir han skrivende leder i MittLørenskog som skal dekke en av Norges raskest voksende kommuner.

Ifølge Davidsen er de fleste lesere som er villige til å betale for avisabonnementer over 40 år. MittLørenskog har som mål å nå til et bredere alderspekter med stort fokus på den yngre befolkningen.

– Vi skal knekke den koden og satser på å treffe nye generasjoner slik at de blir interesserte avislesere som også er villige til å betale for innhold. Planen er å dekke saker som også interesserer studenter, småbarnsfamilier og yngre lesere, forteller Davidsen.

Tre ansatte i full stilling

Redaksjonen til MittLørenskog skal ha egne kontorer sentralt i kommunen. I tillegg til Davidsen, har det blitt ansatt to nye journalister som bor i Lørenskog.

Tonia Kvernmo (28) er utdannet journalist i Stavanger og har tidligere vært vikar i RB. De siste fire årene har hun vært fast ansatt i lokalavisen Finnmarken i Kirkenes. Hun er svært fornøyd med å ha fått fast ansettelse i RB.

– Jeg har alltid hatt lyst til å komme tilbake hit. Jeg stortrives på et sted der det skjer så mye, og der det bor så utrolig mange spennende mennesker. Dette gleder jeg meg til å dykke enda dypere inn i som journalist for MittLørenskog, sier Kvernmo.

Julie Refseth (29) har bachelorgrad fra London og en master i medievitenskap fra NTNU. Hun har tidligere jobbet i NRK Vestfold og NRK Finnmark, både som nett- og radiojournalist.

– Å være med og starte opp MittLørenskog er noe jeg ser fram til, og noe jeg synes virker veldig spennende. Det er mange som flytter til kommunen, og jeg er sikker på at vi finner mange spennende ting å skrive om, sier Refseth.

Tredje lokalavisen i rekken

RB er den største lokalavisen i mediekonsernet Amedia, og har de siste årene satset tungt på lokaljournalistikk og nettbasert abonnement. I 2020 kåret Amedia RB til Årets mediehus i konsernet for sin sterke framgang i opplag og nettlesing.

I september 2019 lanserte RB to nye nettaviser: MittJessheim og MittLillestrøm. MittLørenskog blir dermed den tredje lokale satsingen i rekken.

– De to første satsingene har gått meget bra og bidratt til en god økning i antall abonnement. Det handler om å skrive de lokale sakene som engasjerer folk, sier Davidsen.

Powered by Labrador CMS