André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB. Foto: Martin Huseby Jensen

Her er det nye Amedia-styret

Hilde Haugsgjerd, John G. Bernander og Hilde Sandvik blant de nye styremedlemmene i lokalaviskonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble det nye styret for Amedia valgt. Amediastiftelsen overtok onsdag formelt aksjene i Amedia fra de tidligere eierne Telenor, LO og Fritt Ord. Det melder konsernet i en pressemelding.

Sparebankstiftelsen DNBs administrerende direktør André Støylen går inn som ny styreleder for Amedia.

– Amediastiftelsen har lagt vekt på at styret i Amedia AS skal være bredt sammensatt og ha solid mediekompetanse. Vi er svært fornøyde med det styret vi i dag har valgt, sier Randi Eek-Thorsen i en pressemelding. Hun er styreleder i Amediastiftelsen og styreleder i Sparebankstiftelsen DNB, som finansierer kjøpet av Amedia.

– Ut fra en samlet vurdering har stiftelsen valgt å ha styreledervervet selv nå i den første fasen etter overtagelsen, sier hun.

Medieerfaring

Nestleder blir Hilde Haugsgjerd, nå rådgiver, tidligere sjefredaktør i Aftenposten og Dagsavisen og leder av Pressens faglige utvalg (PFU). Hun er nå styremedlem i forlaget Aschehoug.

Også tidligere kringkastingssjef, nå rådgiver, John G. Bernander går inn i det nye styret. I tillegg til å lede NRK i 6 år har han vært administrerende direktør i NHO.

Hilde Sandvik, som i vinter sluttet som kulturredaktør i Bergens Tidende, går også inn i styret. Hun er nå gründer og redaktør for nettstedet Broen.xyz.

Også Gunnar Sellæg blir en del av det nye styret. Han kommer fra den tidligere Amedia-eieren Telenor, der han jobber i Telenor Digital. Han har vært styremedlem i Amedia siden 2015 og har bakgrunn fra Aftenposten Multimedia og Aspiro.

De ansatte blir representert av Bodil Werner, Eva Stenbro og Britt-Ellen Negård.

Amedia eies nå av Amediastiftelsen som er en selvstendig stiftelse opprettet av Sparebankstiftelsen DNB. Kjøpet er finansiert med et lån gitt av Sparebankstiftelsen DNB til Amediastiftelsen.

Powered by Labrador CMS