En glad David Fahrenthold blir gratulert av kollegaene i Washington Post etter at det ble kjent at han ble hedret med en Pulitzer-pris. Bildet er fra 2017.

Skup 2023

Amerikanske stjernejournalister skal snakke om Trump på Skup

David Fahrenthold og Andrea Bernstein kommer til neste års konferanse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Få journalister kjenner det indre liv i Trump-leiren bedre enn New York Times-journalisten David Fahrenthold og Andrea Bernstein i ProPublica», skriver Skup på egen nettside i dag.

I april kommer begge til Skup-konferansen i Tønsberg.

– Donald Trump og amerikansk politikk vil prege nyhetsbildet tungt også i 2023 - før det skal gjennomføres et presidentvalg i 2024. Vi er derfor svært glade for at to så dyktige journalister og Trump-eksperter har sagt ja til å komme til Skup-konferansen, sier styreleder Nina Selbo Torset.

Fahrenthold har blant annet fått en Pulitzer-pris for sitt arbeid med å kartlegge virksomheten i Donald Trumps veldedige stiftelse. I dag jobber han i New York Times etter mange år i Washington Post.

Mest kjent er han kanskje for avsløringen av den såkalte «Grab them by the pussy»-videoen i 2016, som daværende presidentkandidat Trump senere måtte beklage.

Bernstein står bak podkasten «Will Be Wild», om stormingen av den amerikanske kongressen. Hun har også laget podkasten «Trump, Inc» – som var et samarbeidsprosjekt mellom radiostasjonen WNYC og ProPublica.

Bernstein ga i 2020 ut boken «American Oligarchs: The Kushners, the Trumps and the Marriage of Money and Power».

Powered by Labrador CMS