Karl Martin Jakobsen (t.v.), klubbleder Eirik Løkkemoen Bjerklund og Tiril Hartvin i Avisa Oslo er veldig overrasket over det brå redaktørskiftet i avisa.

Redaktørskifte i Avisa Oslo

AO-journalister:
– Rart og vanskelig

Sitter med mange spørsmål etter at redaktøren skiftes ut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi ble jo veldig overrasket. Det skulle være allmøte klokka ti, og den beskjeden fikk vi mellom åtte og halv ni en gang. Jeg ble ringt opp rett før allmøtet av styreleder, og så var det egentlig rett inn i møtet, og veldig få visste hva som kom.

Det sier klubbleder Eirik Løkkemoen Bjerklund i Avisa Oslo (AO). Journalisten treffer han, varamedlem Karl Martin Jakobsen og klubbstyre-medlem Tiril Hartvin for en prat om dagens omrokkeringer i avisa.

Nyheten om at Magne Storedal byttes ut som ansvarlig redaktør og daglig leder kom svært overraskende på redaksjonen. Det er Kristin Stoltenberg som tar over redaktørstolen.

– Det var jo veldig overraskende, og den følelsen av nummenhet har ikke forsvunnet ennå, sier Jakobsen.

Ifølge klubbstyre-trioen fikk de ansatte en slags begrunnelse på allmøtet i formiddag.

– Men det må nesten andre svare på. Vi stilte mange spørsmål på møtet, men vi har veldig mange igjen. Det er under fire timer siden vi fikk beskjeden, så vi har ikke klart å summe oss helt ennå, forklarer Bjerklund.

– Knapt et øye som var tørt

De tre journalistene vil sette fokus på at de har mistet en redaktør de var veldig glad i. Storedal har ansatt de tre, og vært med på å skape et veldig godt arbeidsmiljø, forteller de.

– Vi hadde noen fantastiske resultater i medarbeiderundersøkelsen. Magne er den som har vært der helt fra oppstart. Da er det jo rart at han ikke er sjefen lenger, sier klubbleder Bjerklund.

– Det var flere som sa under møtet i dag at vi aldri har hatt en sjef som Magne. Det var vel knapt et øye som var tørt. Det var veldig trist, og det er ikke så rart fordi Magne er et veldig spesielt menneske. Både på den måten at han er veldig artig, samtidig som han er et menneske som er veldig flink til å ta vare på medarbeiderne sine, legger Jakobsen til.

Han forteller videre at han i vinter gikk gjennom en av sine tøffeste perioder i livet.

– Jeg er ekstremt takknemlig for hvordan Magne håndterte den situasjonen som sjef. Han har gjort det samme for veldig mange andre også. Han har vært en helt fantastisk sjef, både som menneske og journalist. Det er det som gjør dette så rart og vanskelig.

Det var styreleder Morten Nilsen og Storedal selv som møtte redaksjonen på allmøtet mandag formiddag. Amedia-konsernsjef Anders Opdahl viser i en sms til Nilsen for spørsmål om saken. Konsernsjefen er på utenlandsreise i noen dager.

– Har dere gjort dere opp noen tanker om at konsernsjefen er utilgjengelig i dag?

– Vi har registrert det, svarer Bjerklund før Jakobsen legger til:

– Vi sitter jo med mange spørsmål som vi gjerne skulle hatt svar på.

Ønsker ny redaktør velkommen

På spørsmål om hvordan redaksjonen vil ta imot den nye redaktøren allerede i morgen, presiserer klubbstyret at de vil ønske henne velkommen.

– Vi er jo hyggelige folk vi, så vi skal være åpne for å bli kjent med henne på en god måte. Hun har blitt ansatt og skal jobbe sammen med oss, så vi har lyst til å ta vare på det gode arbeidsmiljøet vi har, og har hatt hele tiden, sier Bjerklund.

Han fortsetter:

– Vi vil jo lykkes, og er egentlig ganske fornøyde med AO så langt. Jeg synes vi har hatt mye bra saker, i tillegg til at vi har klart å ta plass i Oslo og fylle det tomrommet som var der. Vi har jo ikke tenkt til å slutte med det, og da må man ha det gøy på jobb. Det er ikke noe mytteri dette.

Jakobsen legger til at de har sett intervjuet med den nye redaktøren i Medier 24 i dag.

– Det var positive signaler. Vi ønsker henne velkommen.

Styreleder Morten Nilsen har svart Journalisten på e-post om redaktørskiftet. Magne Storedal har ikke besvart Journalistens henvendelser mandag.

Powered by Labrador CMS