Magne Storedal er ferdig som ansvarlig redaktør i AO. Det kom overraskende på redaksjonen.
Magne Storedal er ferdig som ansvarlig redaktør i AO. Det kom overraskende på redaksjonen.

Amedia

Kilder til Journalisten: Sjokk og sinne i Avisa Oslo-redaksjonen

Tårer i redaksjonen etter ampert allmøte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyheten om at Magne Storedal byttes ut som ansvarlig redaktør og daglig leder for Avisa Oslo, kom svært overraskende på redaksjonen i avisa, får Journalisten bekreftet fra en rekke kilder.

Da redaksjonen møtte opp på allmøte mandag formiddag, var beskjeden at Storedal, som har ledet avisa siden oppstarten for to år siden, var ferdig i avisa og at Kristin Stoltenberg tar over allerede tirsdag.

Meldingen kom helt uventet på, opplevdes som et sjokk for mange, og skapte både sinne og tårer i redaksjonen, får Journalisten opplyst fra flere kilder.

Samtidig som redaksjonen satt i allmøte, sendte Amedia ut pressemelding om redaktørbyttet.

Gode skussmål

Samtlige ansatte Journalisten har snakket med mandag, beskriver Storedal som en godt likt leder som har bygget laget som driver nettavisa.

– Vi fikk aldri noe godt svar på hva det er Magne har gjort feil som gjør at han må gå, sier en medarbeider som var til stede på møtet, til Journalisten.

Den brå endringen skaper usikkerhet rundt hva som skjer videre i redaksjonen, opplyser flere. Flere sier de ønsker å uttale seg anonymt fordi situasjonen har skapt usikkerhet om eget arbeidsforhold.

Politisk redaktør i Avisa Oslo, Eirik Mosveen, skriver i en sms til Journalisten:

– Jeg har stor respekt for Magne Storedal som journalist, redaktør og leder. Jeg regner ham som en venn. Som sjef i Avisa Oslo er han blitt mer populær og avholdt enn det som er vanlig. Hvem som skal være ansvarlig redaktør i Avisa Oslo er det eieren, Amedia, som bestemmer, det er ikke min jobb.

Ny styreleder

Også Arne Reginiussen er ute som styreleder for avisa; Morten Nilsen har tatt over dette vervet helt nylig.

Det var Nilsen som informerte redaksjonen om endringene mandag morgen, i et allmøte som ifølge flere ble ampert.

Reginiussen bekrefter at han er ute som styreleder:

– Morten Nilsen har overtatt som styreleder og oppfølgingen av AO er flyttet til samme linje som de øvrige storbyavisene i Amedia, skriver Reginiussen i en sms.

Nilsen har svart Journalisten på e-post om redaktørbyttet, men er ordknapp om den konkrete bakgrunnen for at Storedal er ute som leder.

Storedal selv har ikke besvart Journalistens henvendelser mandag. Amedias konsernsjef Anders Opdahl viser til Nilsen for spørsmål om saken.

Powered by Labrador CMS