– Jeg kan love at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å komme til bunns i dette, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen.
– Jeg kan love at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å komme til bunns i dette, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen.

Gjerdrum kommune starter publisering av dokumenter

– Målet er full åpenhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Gjerdrum kommune begynner i dag, torsdag 7. januar, å gjøre tilgjengelig dokumentasjon fra plan- og byggesaker fra området som er berørt av raset. Målet er full åpenhet om alle deler av kommunens saksbehandling i disse sakene», skriver kommunen på sin nettside.

– Det spørsmålet jeg og alle berørte stiller oss er hvordan dette kunne skje. Er det noe vi kunne gjort annerledes, og som kunne forhindret katastrofen, eller redusert omfanget? uttaler ordfører Anders Østensen.

Han fortsetter:

– Jeg kan love at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å komme til bunns i dette. Det er ingen som er mer opptatt av å finne svar på dette enn oss, for det er våre innbyggere som er rammet av katastrofen.

Berit Adriansen, kommunalsjef for plan og utvikling i Gjerdrum, legger til:

– Det er helt avgjørende for oss som kommune å få gått gjennom all vår saksbehandling. Derfor vil vi gjøre absolutt alle relevante dokument i vårt arkiv tilgjengelig for alle. Vi vil ha full gjennomsiktighet i det som er gjort, og det som blir gjort videre. Som kommune skal vi svare for de beslutninger som er tatt i alle disse sakene.

Gjerdrum kommune skriver videre at det de nå offentliggjør er cirka 1.000 dokumenter, fordelt på cirka 500 filer, av et materiale som totalt omfatter mellom 5.000 og 10.000 dokumenter.

«Grunnen til at det totale omfanget er uavklart er at vi ikke har full oversikt over dokumentantall bakover i tid, og at vi ikke har fastslått endelig hvilke geografiske områder som skal inkluderes i materialet», skriver kommunen.

Materialet vil fortløpende bli tilgjengelig her.

Powered by Labrador CMS