Portugisiske Rui Pinto (i midten) i en domstol i Ungarns hovedstad Budapest i mars i fjor.
Portugisiske Rui Pinto (i midten) i en domstol i Ungarns hovedstad Budapest i mars i fjor.

Hacker sier han sto bak avsløring om presidentdatter i Angola

Hevder det var han som framskaffet dokumentene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En hacker i Portugal hevder det var han som framskaffet dokumentene som ble utgangspunktet for korrupsjonsanklagene mot Isabel dos Santos.

Tidligere denne måneden ble det i Angola tatt ut siktelse mot dos Santos, datter av landets tidligere president José Eduardo dos Santos.

Dette skjedde kort etter at informasjon om den 46 år gamle forretningskvinnens økonomi var publisert av gravejournalistsamarbeidet Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).

ICIJ opplyste at de hadde gått gjennom over 700.000 dokumenter med informasjon om angivelig ulovlige avtaler og transaksjoner der dos Santos var involvert. Den tidligere presidentdatteren mistenkes nå blant annet for hvitvasking, bedrageri og underslag.

Mandag hevdet advokatene til den portugisiske hackeren Rui Pinto at det var han som framskaffet dokumentene og ga dem til en organisasjon for varslere i 2018.

Pinto sitter for tiden fengslet i Lisboa i påvente av rettssak i en annen sak. Han er tidligere kjent som mannen bak de såkalte Football Leaks, som blant annet dreide seg om skatteunndragelse begått av kjente fotballspillere.

Isabel dos Santos omtales ofte som Afrikas rikeste kvinne og var tidligere styreleder for det statlige oljeselskapet Sonangol. Hun avviser alle anklager som er rettet mot henne.

Powered by Labrador CMS