Mediefolk:

Spilljournalist Rune Fjeld Olsen blir nå fast bidragsytere i NRK.
Spilljournalist Rune Fjeld Olsen blir nå fast bidragsytere i NRK.

Rune Fjeld Olsen blir NRKs nye spillanmelder

Skal jobbe deltid for rikskringkasteren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den profilerte spilljournalisten Rune Fjeld Olsen blir NRKs nye spillekspert. Det skriver NRK i en pressemelding.

Olsen har skrevet om dataspill i flere tiår. Han publiserte sin første spillanmeldelse hos VG allerede i 1997, og har de siste årene drevet sitt eget produksjonsselskap hvor han har bygget opp Youtube-kanalen Level Up.

– Jeg er veldig glad for at NRK nå satser på spillanmeldelser, og dobbelt glad fordi det er jeg som skal skrive dem. Jeg gleder meg til å beskrive spillenes fantastiske verden for både entusiaster på innsiden og nysgjerrige på utsiden. Det at jeg blir en del av et stort kulturkritikermiljø er dessuten et flott grep som normaliserer og løfter spill som et viktig kulturuttrykk, sier Olsen ifølge pressemeldingen.

Til nettstedet Gamer.no sier Olsen at han skal drive Level Up videre.

– Den eneste praktiske forskjellen er at jeg ikke kan anmelde samme spill begge steder, det vanlige arbeidet mitt i Level Up fortsetter som før. Og så håper jeg jo at denne synligheten i NRK kan føre til at enda flere får øynene opp for vår lille, fantastiske spillredaksjon.

Level Up fikk nylig støtte fra Fritt Ord til å videreutvikle sin spilljournalistikk.

– Spill er en viktig arena for kulturopplevelser. NRKs dekning skal speile mangfoldet av kulturuttrykk i det norske samfunnet. Derfor satser NRK på å dekke spill og knytter til seg en egen spillanmelder. Jeg er svært glad for å få en av landets mest erfarne spilljournalister, Rune Fjeld Olsen, med på laget, sier prosjektleder for anmeldelser i NRK, Rune Håkonsen, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS