Erik Schjenken vant i lagmannsretten. Foto: Martin Huseby Jensen
Erik Schjenken vant i lagmannsretten. Foto: Martin Huseby Jensen

Kjøper ikke Markussens argumentasjon

Erik Schjenken har liten forståelse for Dagbladets vegring mot å beklage.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere ambulansesjåføren var tilstede på Redaktørforeningens Schjenken-møte torsdag.

Der kunne han høre hvordan Dagblad-redaktør John Arne Markussen forsvarte avisas dekning av den såkalte Schjenken-saken, mens E24-kommentator Elin Ørjasæter slaktet den samme. Også Norsk Redaktørforenings avtroppende generalsekretær Nils E. Øy, advokat Jon Wessel-Aas og Schjenkens prosessfullmektige, advokat Carl Bore inngikk i panelet.

- Så mye nytt var det ikke. Jeg har jo hørt mye av dette før, kommenterte Schjenken til Journalisten etter møtet.  Det han var mest opptatt av var Markussens uvilje til å beklage Dagblad-dekningen overfor Schjenken.

- Han begrunner sin holdning med sakens prinsipielle betydning, men det er en argumentasjon jeg overhodet ikke har noen forståelse for. Som ambulansesjåfør handlet jeg feil i saken med Ali Farah i Sofienbergparken i 2007. Det har jeg innrømmet, derfor jeg syns det er både skuffende og merkelig at Dagbladet ikke har vært villige til å innrømme sine overtramp, sier Erik Schjenken.

 Kunne vært løst utenfor retten

Schjenken opplever fortsatt saken som en stor belastning og ønsker at han hadde vært ferdig med den for lenge siden. Samtidig antyder han at en tidlig Dagblad-beklagelse kunne holdt saken utenfor rettsystemet.

- Hvis daværende sjefredaktør Anne Aasheim den gangen hadde tatt meg i hånden og beklagd Dagbladets framstilling er det stor sannsynlighet for at jeg hadde akseptert beklagelsen og ikke bragt saken inn for retten.

 

Powered by Labrador CMS