F.v.: Pia Charlotte Fredriksen og Anne-Sophie Amalie Rex Dorgelo har fått fast jobb som journalist i Romerikes Blad. Tarjei Berg og Johannes Hellstrand Frøshaug er ansatt som vikarer.

MEDIEFOLK:

Romerikes Blad ansetter fire nye journalister

Pia Charlotte Fredriksen og Anne-Sophie Amalie Rex Dorgelo får fast jobb, og Terje Berg og Johannes Hellestrand Frøshaug kommer inn som vikarer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Over sommeren kommer fire nye journalister på plass hos Romerikes Blad, som nylig flyttet inn i splitter nye lokaler i sentrum av Lillestrøm. Det melder avisa selv i en pressemelding.

Pia Charlotte Fredriksen hentes fra Moss Avis der hun har vært i fast jobb de siste to årene. Før hun dro til Moss var hun imidlertid tilknyttet Romerikes Blad, så hun er godt kjent både i distriktet nord for Oslo og med staben i Lillestrøm.

Fredriksen knyttes til avisens breakingavdeling som rykkereporter, et område hun tidligere har vist at hun behersker godt. Samtidig vil hun tilknyttes avisens U40-gruppe.

– Med Pia på plass er vi trygge på at vi vil sikre på at den delen av virksomheten styrkes. Pia er drillet i å jobbe i et høyt tempo og kjenner området godt fra før, så vi er glade for at hun vil være med på satsingen i Romerikes Blad, sier frontredaktør Rune Bernhus.

Selv ser Fredriksen fram til å komme tilbake til avisen der hun startet sin journalistkarriere.

– Jeg gleder meg utrolig mye til et gjensyn med redaksjonen i Romerikes Blad. I tillegg gleder jeg meg til nye utfordringer i et stort nedslagsfelt, jobbe med godt stoff for en yngre målgruppe og å vokse ytterligere som journalist.

Fra Hasle til Lillestrøm

Også Anne-Sophie Amalie Rex Dorgelo er ansatt i fast jobb i Romerikes Blad.

Dorgelo er i dag tilknyttet Dagbladet, og har fra før erfaring i Hamar Arbeiderblad og Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Jeg gleder meg veldig til å komme på plass i landets største lokalavis. Det å veksle mellom de kjappe nyhetene og de lengre feature-sakene er det som gjør arbeidshverdagen spennende og variert. Jeg håper jeg får gravd fram historiene som vil skape engasjement blant leserne. Jeg ser også fram til nye arbeidsoppgaver både foran og bak kamera, sier hun.

I Romerikes Blad vil hun få en sentral rolle i avisens jakt på abonnenter under 40 år.

– Anne-Sophie har vist seg å være kreativ i idéprosessen, noe vi er sikre på at vi kan utnytte i jakten på nye målgrupper. Hun har dessuten kunnskaper som vil komme oss til gode både foran og bak kamera, på some, som U40-jeger og som featurespire, sier Bernhus.

To nye vikarer

I tillegg til de to faste stillingene ansetter Romerikes Blad også to journalister som skal vikariere for medarbeidere som nå skal ut i foreldrepermisjon.

Tarjei Berg har en mastergrad i litteraturvitenskap, kommer fra Tromsø, har erfaring fra iTromsø og Nordlys, men er nå tilknyttet Drammens Tidende som vikar. Nå ser han fram til å jobbe det neste året for DTs storebror nord for Oslo.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i Romerikes Blad fra høsten av. Jeg elsker å jobbe med lokalnyheter i et regionalt format, og ser fram til å utvikle meg videre som journalist i en av de mest faglig sterke redaksjonene i Norge, sier Tarjei.

Vikar blir også Johannes Hellstrand Frøshaug fra Lørenskog. Frøshaug har allerede rukket å bli kjent med sine kolleger. Siden 1. mai har han vært tilkallings- og sommervikar i avisen.

– Johannes har vist seg som eksepsjonelt produktiv. Det neste året vil han jobbe på vår lokalsatsing MittLørenskog i et område han kjenner svært godt, sier Bernhus.

Powered by Labrador CMS