GAVMILD: LO-leder Roar Flåthen bidro med 100.000 kroner til APF, samtidig som han forsikret at LOs eierskap i A-pressen skal videreføres. Foto: Bjørn Åge Mossin

– Gjør en bedre jobb, Giske

LO-lederen krevde økt pressestøtte og ga 100.000 til 100-årsjubilanten APF.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Roar Flåthen sendte et klart budskap til den rødgrønne regjeringen i sin hilsningstale ved innledningen til landsmøtet i Arbeiderbevegelsens Presseforbund mandag.

– Den rødgrønne regjeringen må sørge for å øke pressestøtten. Kulturministeren må gjøre en bedre jobb på det området, sa Flåthen fra talerstolen.

Som Journalisten.no skrev i forrige uke, går både LO og Arbeiderpartiet i sine nye programmer inn for å styrke produksjonsstøtten til avisene.

På 100-årsdagen

LO-lederen benyttet også anledningen, på selve 100-årsdagen for APFs stiftelse, til å gi en gave på 100.000 kroner til jubilanten. Pengene kommer i tillegg til det årlige bidraget på 150.000 kroner fra moderorganisasjonen.

– Jeg håper det kan komme godt med, sa Flåthen.

Han slo fast at APF fortsatt er en viktig del av LO-familien, og at han ikke ser noen tegn i LOs bestemmende organer som tyder på at eierskapet vil bli utfordret i overskuelig framtid.

– Godt forankret eierskap

– LO skal være en stabil og langsiktig eier for A-pressen, der APF har flertallet av sine 859 medlemmer, også i framtiden. Vi skal arbeide for et fortsatt sterkt A-pressen. Jeg føler at eierskapet er veldig godt forankret i LO, sa han, og la til at medienes plass i de faglige miljøene ikke er blitt mindre viktig siden Den Socialdemokratiske Presseforening, forløperen til APF, så dagens lys 9. mars 1909.

Flåthen fortalte at fagbevegelsen i andre land, som Sverige og Danmark, er misunnelig på norsk LO for at A-pressen har klart å beholde og utvikle sin posisjon som en sterk medieaktør. LO-lederen betegnet A-pressen som en suksesshistorie, noe han berømmet både ansatte og ledelse i konsernet for.

– Ikke minst er lokalavisene viktig for faglig debatt og dekningen av fagligpolitiske spørsmål.

Usikker på Telenor

Flåthen signaliserte at han er mer usikker på planene til den andre hovedeieren, Telenor.

– Vi har jo ingen garantier for at Telenor vil være med i all framtid, men det må man jo i tilfelle høre med dem om, uttalte LO-lederen.

Han uttrykte også skuffelse over at A-pressen ikke fikk tilslag på sitt bud på Edda Media i fjor høst. Ifølge Flåthen bidro finanskrisen til at frieriet ikke førte fram.

– Det ville i tilfelle vært en robust løsning for framtiden. Jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage at det ikke gikk, sa Roar Flåthen.

Powered by Labrador CMS