NRKs oppsigelse av Rajan Chelliah ankes til Høyesterett. Foto: Kristine Lindebø

Rajan Chelliah anker NRK-oppsigelsen til Høyesterett

Har Norsk Journalistlag i ryggen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Migrapolis-programleder Rajan Chelliah (58), som i 2018 ble sagt opp av NRK Østlandssendingen under en nedbemanning, anker saken sin til Høyesterett.

Onsdag denne uka besluttet arbeidsutvalget i Norsk Journalistlag (NJ) å støtte Chelliahs anke til landets øverste rettsinstans.

– Norsk Journalistlag mener at NRKs behandling av Rajan Chelliah har vært helt urimelig. Det er derfor viktig for oss å støtte Rajans anke til Høyesterett, slik at vi får prøvd hva som skal til før en oppsigelse er saklig i en slik situasjon, skriver NJ-leder Hege Iren Frantzen til Journalisten.

Tøff kamp

Chelliah sier selv til Journalisten at han er glad i dag:

– Dette er en gladnyhet, og jeg takker for støtten fra NJ. De viser at de utrettelig kjemper videre og at de bryr seg om medlemmene, ikke bare konkret, men også prinsipielt, sier Chelliah.

Han legger til:

– Jeg har hele tiden sett en rekke prinsipielle sider ved behandlingen jeg har blitt utsatt for, med tanke på at dette gjelder oppsigelse mot en medarbeider med lang ansiennitet og høy alder, og styrkeforholdet mellom meg og NRK.

Chelliah hadde jobbet i NRK i nærmere to tiår da han mottok oppsigelsen. NRK har opplyst at de vurderte Chelliah til rundt 40 utlyste stillinger, uten å finne ham kvalifisert til en eneste.

Siden 2018 har han ført sak mot NRK for ugyldig oppsigelse gjennom arbeidsrett, tingrett og lagmannsrett uten å vinne fram.

Han legger ikke skjul på at prosessen har vært tøff.

– Kampen mot NRK har gått på helsa løs, men det har vært en kamp jeg måtte ta. Jeg kunne ha tatt imot sluttpakke og forsvunnet uten et ord, men da hadde jeg ikke sovet godt resten av min tid i arbeidslivet.

Opp til ankeutvalg

Skaslien har representert Chelliah gjennom rettssakene, og skal også skrive Høyesterett-anken.

Så blir det opp til Høyesteretts ankeutvalg om saken skal gis full behandling av Høyesterett.

– Nåløyet for høyesterettsbehandling er trangt, men at en så stor organisasjon som NJ støtter meg videre, opplever jeg uansett som en slags seier, avslutter Chelliah.

Powered by Labrador CMS