Taliban-soldater på nattpatrulje i Kabul.
Taliban-soldater på nattpatrulje i Kabul.

To afghanske journalister arrestert av Taliban: – Dette er ingen arrestasjon, men en kidnapping

– Familiene og kollegaene er veldig bekymret for livene deres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere uavhengige medier i Afghanistan melder om at de to afghanske journalistene Aslam Ejab og Wares Hasrat fra TV-selskapet Ariana ble arrestert i går. Blant andre Amnesty International har fordømt arrestasjonene.

Tidligere leder for Ariana, Sharif Hassanyar, sier på telefon til Journalisten at ingen vet hvorfor Taliban arresterte de to journalistene. Hassanyar er i eksil, men har jevnlig kontakt med sine tidligere kollegaer og ansatte.

– En av våre journalister var i byen og dekket en nyhetssak da han fikk en telefon fra Talibans etterretning. De ville vite hvor han var og hva han drev med. Da journalisten kom tilbake til kontoret ble han arrestert, sier han.

I forbindelse med arrestasjonen av Aslam Ejab var kollegaen Wares Hasrat tilstede. Han stilte spørsmål til Taliban-soldatene om hvorfor Ejab ble arrestert, ifølge Hassanyar. Taliban så spurte Hasrat om han var kollega av Ejab og da førstnevnte svarte «ja», ble også han arrestert, sier Hassanyar.

– Vi vet ikke hvor de er eller hvorfor de ble tatt. Dette er ikke en arrestasjon, men en kidnapping. Vi tror de gjør det for å presse mediene. Kollegaene og familiene er veldig bekymret for livene til journalistene, sier han.

Powered by Labrador CMS