Arne Borge vender tilbake til journalistikken.

MEDIEFOLK:

Arne Borge blir ny bokansvarlig i Morgenbladet

– Morgenbladet har vært min foretrukne avis siden jeg ble veslevoksen. Det er en stor ære å nå bli med på å utforme den, sier Arne Borge.

Publisert

Morgenbladet har funnet sine nye bokansvarlig. I dag kan avisen fortelle at de har ansatt Arne Borge i stillingen, tidligere kulturredaktør i Vårt Land. Han kommer nå fra stillingen som redaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal.

– Morgenbladet har vært min foretrukne avis siden jeg ble veslevoksen. Det er en stor ære å nå bli med på å utforme den, sier Borge i en pressemelding.

– Det gjør vondt å forlate forfattere og kolleger i Gyldendal, men jeg måtte gripe sjansen til å jobbe med litteraturdekningen til landets klart beste litteraturavis.

Borge skal ha ansvaret for Morgenbladets bokanmeldelser og arbeide med avisens litteraturjournalistikk. 

– Vi kunne ikke tenke oss en bedre person til å fylle denne sentrale rollen i Morgenbladets kulturredaksjon, sier påtroppende kulturredaktør Bernhard Ellefsen, som inntil nå har vært avisens bokansvarlig.

– Arne har en sjelden kombinasjon av kunnskap om litteratur og journalistisk forståelse. Han skal jobbe med et stoffområde som står svært sentralt i Morgenbladets prosjekt og med kritikere som er blant landets aller fremste. Vi gleder oss til å dra nytte av hans analytiske evner og hans svært skarpe penn, sier Ellefsen.

Powered by Labrador CMS