Gunnar Bodahl-Johansen blir fast spaltist Fredrikstad Tidende.
Gunnar Bodahl-Johansen blir fast spaltist Fredrikstad Tidende.

Presseveteraner lanserer ny lokalavis i Fredrikstad

– Fredrikstad Tidende skal se på samfunnslivet og næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gunnar Bodahl-Johansen og Arne Børresen er initiativtakerne til den nye nettavisen Fredrikstad Tidende, skriver Fredriksstad Blad.

Bodahl-Johansen er mest kjent som tidligere fagmedarbeider på Institutt for journalistikk og ekspert på presseetikk, mens Børresen er tidligere journalist i Fredrikstad-avisen Demokraten. De siste årene tilknyttet avisen som frilanser.

Ifølge Fredriksstad Blad skal ikke den nye avisen konkurrere med de etablerte mediene om den løpende dekningen av hendelsesnyheter, men plukke saker som redaksjonen mener er viktige for lokalbefolkningen.

– Vi tar gjerne de eksklusive nyhetene, og det fordrer god kontakt med våre lesere. Her vil vi være avhengige av tips om saker som vi bør se nærmere på, sier Børresen til Fredriksstad Blad.

– Fredrikstad Tidende skal se på samfunnslivet og næringslivet. Vi skal på banen slik at journalistikken får et nytt og friskt pust, fortsetter Børresen, som i nysatsingen får en sentral rolle som politisk journalist og nyhetsreporter

Victoria Kvalvik, tidligere journalist i Fredriksstad Blad, blir ansvarlig redaktør og daglig leder.

– Vi skal absolutt gjøre vårt for å bli et godt tilskudd til det lokale mediebildet, og det er et privilegium å få gjøre dette sammen med nettopp de øvrige personene som er involvert og som har tatt initiativet til dette, sier hun til sin gamle arbeidsgiver.

Bakgrunn fra Fredriksstad Blad har også initiativtaker Bodahl-Johansen, de siste årene som ekstern spaltist, mens han for noen tiår siden jobbet i avisen som journalist, redaksjonssjef og politisk redaktør. I Fredrikstad Tidende skal Bodahl-Johansen være fast spaltist innenfor temaene politikk, samfunn, presseetikk og pressejus.

Flere lokale medieprofiler er knyttet til prosjektet. Blant annet skal tidligere Demokraten-redaktør Helge Solheim også være fast spaltist.

Avisen debuterer etter planen på nett 25. august. Målet er å bli en abonnementsavis, men i starten vil alt være gratis tilgjengelig, skriver Fredriksstad Blad.

Powered by Labrador CMS