Debatt:

Journalistene sto tett utenfor tinghuset i Lillestrøm da de møtte forsvarer Svein Holden.
Journalistene sto tett utenfor tinghuset i Lillestrøm da de møtte forsvarer Svein Holden.

Ivaretakelse av journalisters helse i forbindelse med Hagen-saken

Behov for tiltrettelegging.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Brev fra Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening til Politiet i Øst, Domstolsadministrasjonen, Nedre Romerike tingrett og advokat Svein Holden

Vi viser til situasjonen som oppsto etter fengslingsmøtet i Tom Hagen-saken i Nedre Romerike tingrett onsdag, der journalister og fotografer ble stående tettpakket utenfor rettslokalet for å intervjue Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, etter møtet.

I lys av sakens store offentlige interesse, mener vi at både politiet, domstolen og Holden burde vært forberedt på at noe slikt kunne skje, og at det var behov for et tilrettelagt møte mellom siktedes forsvarer og mediene etter fengslingsmøtet, både for å ivareta journalistenes helse og å innfri myndighetenes råd for samlinger under korona-krisen.

Medieorganisasjonene og redaksjonene har jobbet mye med å få på plass rutiner som forebygger smitte blant journalister som er ute på oppdrag under krisen. I saker som denne er vi avhengig av at det er et samspill mellom medienes forholdsregler og en tilretteleggelse fra involverte myndigheter og siktedes advokat. Vi ber om at dette blir hensyntatt i liknende situasjoner i tiden framover, og deltar gjerne i en dialog om hvordan dette kan gjøres.

Powered by Labrador CMS