Arne Jensen. Foto: Birgit Dannenberg

Arveprinsen tar over

Arne Jensen eneste på søkerlisten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Intervjuprosessen i Norsk Redaktørforening er avlyst. Mangeårig assisterende generalsekretær Arne Jensen (50) forfremmes til sjefgeneral.

– Det er ingen andre søkere på listen, sier avtroppende generalsekretær Nils Øy til Journalisten.

Styreleder Harald Stanghelle mener det ikke er uheldig med tanke på rekrutteringen, snarere mener han det sier mer om posisjonen til Jensen enn interessen for jobben.

Sterk organisasjon

NRs leder sier at Jensen gjennom sine år i Redaktørforeningen har posisjonert seg som en sterk stemme og vist seg dugende til jobben.

Samtidig forteller han at flere mulige kandidater har vært i kontakt med ham fra jobben ble utlyst til søknadsfristen gikk ut. Og de har nok skjelt mot Jensens posisjon.

– Jeg mener det vitner om styrke i organisasjonen når kandidaten hentes internt.

Holder igjen

Hvorvidt det skal ansettes en ny assisterende generalsekretær, er uviss. Ifølge Stanghelle har han ikke diskutert dette med Hans-Tore Bjerkaas og Ellen Arnstad som har vært med i ansettelsesutvalget.

– Det kunne kommet inn søknader i siste liten, derfor har vi latt det ligge inntil videre.

Og kandidaten som i dag kunne vært ute og feiret ny jobb, ønsker ikke å kommentere søkerlisten eller forfremmelsen før en endelig beslutning foreligger fra ansettelsesutvalget.

Jensen har vært assisterende generalsekretær siden 2003. Han kom da fra en stilling stilling som redaktør i Østlands-Posten i Larvik. 50-åringen har også bakgrunn som organisasjonssekretær i Norsk Presseforbund. 

Powered by Labrador CMS