Askild Matre Aasarød blir lydansvarlig i Morgenbladet. Bildet er fra da Aasarød jobbet med podkast i VG.

MEDIEFOLK:

Askild Matre Aasarød blir lydansvarlig i Morgenbladet

Forlater NRK og vender tilbake til Morgenbladet.

Publisert

Askild Matre Aasarød forlater NRK for å begynne i en ny stilling som lydansvarlig i Morgenbladet, melder avisa i en pressemelding.

Aasarød har tidligere vært dokumentarjournalist i VG, og vært med på å skape podkastdokumentarer som «Våpendrageren» og «Spionens testament». I NRK har han vært prosjektleder og journalist, blant annet for podkastdokumentaren «Mysteriet Adam».

I pressemeldingen trekker Aasarød fram Morgenbladets egenart som en av årsakene til at han nå bytter jobb og vender tilbake til avisa der han jobbet som kulturjournalist fra 2017 til 2019.

– Det er en tørst etter morsomme, grundige og overraskende samtaler og resonnementer på lyd. På den fronten har Morgenbladet noe helt særegent å tilby lyttere.

– Vi kjenner Askild fra tidligere, og vet hvilken dyktig journalist og god kollega han er. Askild har et eget gehør for hva Morgenbladet er og hva vi vil med journalistikken vår, og når vi nå ønsker å satse mer på lyd, kunne vi ikke fått en bedre kapasitet enn ham til å styrke oss i det arbeidet, sier redaktør Sun Heidi Sæbø i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS