Jazznytt-bloggen «Now’s the time» er tildelt Tonos formidlerpris for 2020. Her ved de to jazzskribentene Filip Roshauw og Audun Vinger.
Jazznytt-bloggen «Now’s the time» er tildelt Tonos formidlerpris for 2020. Her ved de to jazzskribentene Filip Roshauw og Audun Vinger.

– Det er befriende å lese musikk-journalistikk som ikke lar seg styre av kommersialitet og klikkvennlighet

Heder og ære til bloggen «Now’s the time».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jazznytt-bloggen «Now’s the time» er tildelt Tonos formidlerpris for 2020.

«Det er befriende å lese musikkjournalistikk som ikke lar seg styre av kommersialitet og klikkvennlighet», skriver juryen i sin begrunnelse - og fortsetter:

«Sosiale medier og selvpromotering er ingen erstatning for god journalistikk, og musikere i alle sjangre er avhengige av riktig medieoppmerksomhet.»

Prisen ble delt ut onsdag denne uken under et redaksjonsmøte i lokalene til Jazznytt i Grensen i Oslo. Normalt deles prisen ut på en scene foran publikum, men det ble ikke mulig i år.

Musiker og komponist Sten Ove Toft overrakte prisen til bloggens skribenter Audun Vinger og Filip Roshauw på juryens vegne. Prisen består av 50.000 kroner og et diplom utformet av Magne Furuholmen.

Formidlerprisen deles ut en gang i året til enkeltmennesker eller organisasjoner som gjør en eksepsjonell innsats for å øke kunnskapen, forståelsen og begeistringen for musikkskaping.

Blant tidligere vinnere er Øya-festivalen, Mannfred Eicher/ECM, musikkforlegger Leif Dramstad og hiphop-formidler og musiker Tommy Tee. 2020 er det første året prisen er tildelt et medium og deres skribenter.

Hele juryens begrunnelse:

Ingen gjemt og absolutt ingen glemt later til å være mantraet til «Now’s the time». Jazznytts blogg hyller de store og trekker frem de små i dybdeintervjuer fritatt fra redaksjonelle restriksjoner. Det er befriende å lese musikkjournalistikk som ikke lar seg styre av kommersialitet og klikkvennlighet. Sosiale medier og selvpromotering er ingen erstatning for god journalistikk, og musikere i alle sjangre er avhengige av riktig medieoppmerksomhet. Med kunnskapsrik penn og lekent ordforråd leder Audun Vinger og Filip Roshauw oss ukentlig gjennom landskapet innen fagfeltet «jazz og omegn» i den norske musikkfloraen. Skrivegleden lyser opp på skjermen når man blar seg gjennom utallige spaltemeter.

Powered by Labrador CMS