Hans Normann Dahl tegnet til Journalistens leder-artikler. Her to tegninger fra 2008, som var det siste året han tegnet i fagbladet.

Tidligere Journalisten-tegner Hans Normann Dahl har gått bort

Tegnet for Journalisten i en årrekke.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hans Normann Dahl døde 29. januar.

Dahl var maler, grafiker, avistegner og illustratør, og tegnet blant annet for Journalisten i en årrekke. Her satte han fargerike illustrasjoner til fagbladets lederartikler.

«Etter avdødes ønske har bisettelsen funnet sted i stillhet» står det i dødsannonsen i Aftenposten.

I Dagsavisen beskrives Dahl etter sin død som «en radikal bamsefar og rød romantiker».

«Hans Normann Dahl var en snill mann med stort skjegg. Nesten en kunstens bamsefar. Men akkurat som bjørnen hadde han stor tyngde og skarpe klør», skriver Lars Elton i en nekrolog i Dagsavisen.

Han trekker fram Dahls Prøysen-tegninger, og særlig de til bøkene og filmen om «Snekker Andersen og Julenissen», som har blitt en klassiker og en «folkekjær felleseie».

Dahl var blant annet også visuell kommentator i Dagbladet på fast basis fra 1967 til 1988. Han satt flere år i juryen for konkurransen Årets avistegning.

– Det er jo slik at jo verre det er i politikken, jo bedre er det for oss tegnere. Vi kan vel kalles kriseprofitører og dette året har sånn sett vært et eldorado, sa Dahl til Journalisten i 2001, da han var juryleder.

Her er noen av tegningene Hans Normann Dahl tegnet for Journalisten i 2008, det siste året han var tilknyttet fagbladet:

Powered by Labrador CMS