Avistegnernes Hus vakler videre

Fredrik Stabel & Avistegnernes Hus i Drøbak vakler videre. I forslaget til budsjett for Frogn kommune 2007 foreslår rådmannen å opprettholde bevilgningen til huset på årets nivå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dersom rådmannens forslag vedtas av kommunestyret, vil driften være sikret neste år, selv om det fortsatt er uhyre trangt. Små beløp kan skape store problemer for driften.

Styreleder Jorun Holter sier at Avistegnernes Hus har et driftsbudsjett på en million kroner. Det er foreslått 75.000 kroner i bevilgning fra kommunen – som i år.

– Det er jo ikke store penger, men vi har ikke noe å gå på. Akkurat nå sliter vi med å finne penger så vi kan overholde bestemmelsene i den nye stiftelsesloven om egenkapital fra nyttår, sier hun.

Må ha 200.000 i egenkapital

Loven ble endret i 2005 og fra 1.1.2007 må alle stiftelser ha en egenkapital «på bok» på minimum 200.000 kroner.

Hun håper at noen av Husets venner i kommunestyret vil foreslå en liten påplussing i forhold til rådmannens forslag. I første omgang håper hun å komme opp igjen på 100.000 kroner i bevilgning, slik det var før.

17 ulike utstillinger

Men selv om budsjettene er små, er aktiviteten høy. Holter forteller at det i alt vil avvikles 17 ulike utstillinger i løpet av 2006. For tiden er det en utstilling med Mike Thombs fra Fædrelandsvennen og Karl Gundersen fra Drammens Tidende, og lørdag åpner utstillingen «Over streken» med alle tegningene fra Anders Giævers nye bok.

Penger fra salg

Ved siden av den beskjedne kommunale støtten pluss litt støtte fra lokale sponsorer, henter Avistegnernes Hus sine inntekter fra kunstsalg, salg av kort og plakater og inngangspenger.

I forbindelse med utstillingene er det vanlig at den avisen som tegneren kommer fra, også bidrar økonomisk til utstillingen.

Powered by Labrador CMS