Avistegning satte 17. mai-feiring i fare

En karikaturtegning i Folkebladet på Finnsnes truet med å sette 17. mai-feiringen i kommunen i fare. Lions Club ble så fornærmet at de sa fra seg hele arrangementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I ni år har Lions Club stått for 17. mai-arrangementet i Finnsnes, og årets feiring skulle bli et hyggelig jubileum for foreningen. Men etter at formannskapet bevilget 30.000 kroner til arrangementet, rykket Folkebladets tegner Trond Sandnes ut sist torsdag. Der tegner han Lenvik rådhus som er stengt på grunn av ran og ordfører Hans-Peder Pedersen i nabokommunen Torsken som ber Lenvikordfører Arne Bergland om en krone til en fattig stakkar. Men Bergland er blitt ranet…

«Gretne, gamle gubber»

Det ble for sterk kost for folkene i Finnsnes Lions Club. Dagen etter at tegningen var på trykk, fikk kommunen brev, der det heter at «vi føler ikke at vi kan leve med et image der støtte til 17. mai-arrangmentet på Finnsnes fremstilles som et ran av eldre i Lenvik kommune».

Lions Club ber derfor kommunen overta arrangementet.

– Dette er vel gretne, gamle gubber som ikke skjønner humor, sier Trond Sandnes, til daglig desksjef i Folkebladet.

Han sier det har vært en del kommentarer på webben, og de fleste har støttet avisen.

– Finnsnes er et lite tettsted. Får du mange kommentarer ellers?

– Joda, jeg hører litt, men ingen er sinte eller negative. På butikken er de forbauset over at jeg fortsatt går løs, sier Sandnes.

Asylmottaket tar arrangementet

Ordfører Arne Bergland i Lenvik sier først at han ikke vet om han vil kommentere saken siden den er så følsom, men legger til:

– Det er jo litt komisk det her. At de hisser seg opp over en tegning. Folk som er med i det offentlige rom må da ha såpass vidd og humor at de tåler en tegning.

– Blir det 17. mai-feiring hos deg, da?

– Jada, asylmottaket ringte dagen etter og tilbød seg å ta hele arrangementet. Det går kjempefint, sier ordføreren i Lenvik.

Powered by Labrador CMS