Ingen personer mistet livet i en frontkollisjon mellom en buss og en bil i Bergen tirsdag morgen. Politiet meldte feilaktig at en mann døde i ulykken.

Politiet meldte feilaktig at mann døde i ulykke i Bergen - redaktør kritisk

– Kunne vært oppdaget langt tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ingen personer mistet livet i en frontkollisjon mellom en buss og en bil i Bergen tirsdag morgen. Politiet meldte feilaktig at en mann døde i ulykken.

Kollisjonen ble meldt klokka 6.50 og skjedde i krysset Steinsvikvegen og Storheia.

– Det var ingen passasjerer i bussen. Det er tre personer involvert, sjåføren i bussen, sjåføren av personbilen og en passasjer i bilen, sa operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til NTB.

I elbilen var det to menn, begge født i 2001. De to og bussjåføren er innlagt på Haukeland universitetssjukehus. Politiet opplyser at de av hensyn til taushetsplikten ikke kan si noe mer om tilstanden deres.

Sigvald Sveinbjørnsson, sjefredatkør i BA.

– Politiet beklager på det sterkeste at vi kom med opplysninger om at en person var omkommet. Vi har vært i kontakt med de pårørende og beklaget direkte overfor dem. Vi beklager også at det ble sendt ut feil informasjon til presse om dødsbudskapet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Politiet arbeider med å undersøke hvordan feilen kunne skje og kan per nå ikke si noe mer om årsaken, annet enn å konstatere at det skjedde en feil.

Sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i Bergensavisen (BA) sier til Medier24 at han synes hendelsen er beklagelig.

– Slike feil kan skje, og jeg føler med de i politiet som gjorde den. Dette er i tillegg vanskelig for oss, og vi synes det er trist at også vi meldte feil informasjon. Vi rettet imidlertid dette raskt da meldingene fra politiet kom.

BA-redaktøren er imidlertid kritisk til politiets håndtering.

– Jeg stiller med undrende til at det tok så lang tid å oppklare denne feilen. Det tror jeg kunne vært oppdaget langt tidligere, sier Sveinbjørnsson til Medier24.

Powered by Labrador CMS