Marthe Hjelmeland Losnedal og videosjef Torbjørn Fardal filmer et avsnittet til tv-serien «Marthe».

BA lanserer tv-serien «Marthe» om Marthe

Journalist i dårlig form skal løpe maraton. Og skaffe BA TV nye seere.

Publisert Sist oppdatert

Bergenseren Marthe Hjelmeland Losnedal er journalist i Bergensavisen (BA), studerer ved Universitetet i Bergen og har, ifølge seg selv, aldri løpt mer enn tre kilometer. 

Til våren skal hun delta i Bergen City Marathon etter å ha blitt utfordret av kolleger. Veien dit, skal bli til tv-serien «Marthe». 

Serien har premiere førstkommende tirsdag, deretter vil det komme en ny episode hver uke fram hun skal gjennomføre løpet i slutten av april – pluss småoppdateringer på fredager.

En som går

– Jeg er ikke en som løper. Jeg er en som går, kjører eller tar Bybanen, sier 24-åringen i en pressemelding.

Hun legger til: – Jeg er i mitt livs dårligste form.

BA TV har tidligere hatt suksess med tv-serien «Oppsig», som har tatt for seg matbyen i Bergen. Nå er det derimot helse og trening som skal være i fokus.

– Serien hadde ikke blitt noe uten Marthe. Hun fortjener mye ros for å inkludere BA på sin egen treningsreise. En ting er i det hele tatt å begynne. Noe annet er det å ta med kamera og kolleger på veien. Hun er en skikkelig tøffing, sier sjefredaktør i BA, Guro Valland.

Treffer unge

– Video treffer alle brukerne våre, og spesielt de yngre. Det er gøy at vi også vokser her, men ikke tilfeldig. Det er noen motorer på BA-huset som får dette til å skje, sier BA-redaktøren, som lover mer levende bilder fremover.

Og Valland synes det er ekstra gøy å lansere en serie med en BA-ansatt.

– Marthe er bergenser, journalist og er ikke redd for å by på seg selv. Det er en vinnende kombinasjon.

Marthe Hjelmeland Losnedal dukker opp i BA TV-serien. «Marthe».Powered by Labrador CMS