Sigvald Sveinbjørnsson. Foto: Martin Huseby Jensen

Sigvald Sveinbjørnsson ny BA-redaktør

Forlater jobben som kommentator i Bergens Tidende til fordel for sjefsjobben Bergenavisen (BA).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sigvald Sveinbjørnsson ble presentert som ny sjefredaktør i BA fredag ettermiddag.

– Jeg er veldig opptatt nå, jeg kan ikke snakke. Jeg ringer deg opp igjen, sier Sigvald Sveinbjørnsson til Journalisten da vi ringer ham i 14-tiden for å spørre om han er på vei til Bergensavisen.

35-åringen tiltrer stillingen 15. mai. Tidligere fredag ble det kjent at Anders Nyland slutter som sjefredatør i BA 18. mars. I motsetning til forgjengeren får den nye sjefen også rollen som administrerende direktør i BA.

Bred digital erfaring

Sveinbjørnsson kommer fra stillingen som kommentator i Bergens Tidende, hvor han har vært siden 2014. Tidligere har han redaktørerfaring fra blant annet teknologiavisen digi.no og næringslivsavisen NA24.no. Han har også jobbet som rådgiver innenfor PR og som aksjemegler.

Da Sveinbjørnsson ringer tilbake til Journalisten etter en halvtime sier han at han skal treffe sine nye kolleger førstkommende mandag. Hvilke planer han har for BA har han ikke lyst til å presentere ettersom det fortsatt er litt tid til han tiltrer.

– Nå skal jeg ha litt ferie og fri før jeg kobler meg opp igjen. Jeg gleder meg utrolig masse til dette.

– Søkte du eller ble du rekruttert?

– Jeg fikk en telefon, og det tente en gnist i meg som har ledet opp til dette i dag. Det har vært en grundig og profesjonell prosess.

I en pressemelding fra Amedia sier styreleder Mari Velsand at den nytilsatte har bred og relevant erfaring, særlig innenfor det digitale.

– Han har i tidligere jobber vist både kommersiell og redaksjonell teft, og beskrives som visjonær, gjennomføringssterk, og en tydelig og inspirerende leder. Vi er glad for å ha fått Sigvald på laget, og jeg er sikker på at han har mye å tilføre både Bergensavisen og Amedia, sier styreleder Mari Velsand i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som lagleder for en så offensiv og konkurranseglad lokalavis som Bergensavisen. BA er tett på Bergen, uredd og spenstig, og jeg ser fram til å utvikle avisen videre sammen med staben der, sier Sveinbjørnsson i samme melding.  

Styreleder Mari Velsand i Bergensavisen tvitret følgende melding kl. 14.09 fredag:

Powered by Labrador CMS