På nettet deler ulike grupper adressene til britiske journalister. De kommer også med direkte trusler.

BBC skjerper sikkerheten etter trusler mot journalister: «Jeg håper han blir drept»

Adresser til journalister skal ha blitt delt på sosiale medier.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

The Guardians søsteravis The Observer melder at BBCs Fran Unsworth, aktualitets- og nyhetsdirektør, skal ha sendt en melding til redaksjonen sist fredag.

I meldingen skal det ha stått at BBC har satt opp en arbeidsgruppe for å undersøke personalsikkerhet på nettet. I meldingen skal Unsworth også ha innrømmet at «overgrep mot journalister er et voksende problem». Hun oppfordret personalet til å ta et kurs i hvordan overleve «et angrep ansikt til ansikt».

Meldingen kommer i kjølvannet av at Newsnights politiske redaktør, Nicholas Watt, ble sjikanert av demonstranter utenfor Downing Street mandag for en drøy uke siden. Sjikanen skal ha kommet fra motstandere av vaksiner- og koronatiltakene.

Unsworth skriver:

«Vi vet at disse angrepene oftere er rettet mot kvinner og fargede journalister, så vi vil være sikre på at vi har en ekstra støtte for disse gruppene og undersøker hva disse overgrepene består i.»

Etter episoden med Nicholas Watt har The Observer-redaksjonen sett det som fremstår som dødstrusler fra medlemmer av antinedstengings-grupper på den sosiale plattformen Telegram. Noen av dem som ytret seg skal ha byttet detaljer om journalister, inkludert adresser til boligene deres.

Kommentarene som ble lagt ut på Telegram om BBC-redaktøren, inkluderer «jeg håper han blir drept» og «hvis politiet ikke var der, burde han og skulle han ha blitt lynsjet».

Powered by Labrador CMS