Identiteten til MGP-vinnerne Subwoolfer er fortsatt ikke bevist, men VG har satt mange lesere på sporet av Ben Adams og Gaute Ormåsen.

Mens VG jaktet på Subwoolfer på Fornebu, fikk de en idé

Sjekket flere titalls bilskilt for å avsløre MGP-vinnerne.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag kunne VG avsløre at de to artistene Ben Adams og Gaute Ormåsens biler sto parkert utenfor en Subwoolfer-innspilling på H3 Arena på Fornebu. Saken kommer etter at den maskerte gruppen vant Melodi Grand Prix på lørdag.

Det er Thomas Talseth, Maria Støre og fotograf Mattis Sandblad som står bak saken om VGs jakt utenfor ulvesonen.

Sjekket mellom 30 og 50 biler

Spekulasjonene har gått om hvem som befinner seg bak maskene, og de interesserte fikk et kraftig hint i VG-saken.

– Ved hjelp av ordinær kildebruk visste vi at det skulle være en musikkvideoinnspilling i tilfelle pandemien skulle sørge for nedstenging igjen. Da vi sto utenfor arenaen tenkte vi at vi skulle sjekke alle bilene, sier nyhetssjef Marcus Husby for Rampelys i VG.

Marcus Husby, nyhetsleder i VG.

Fotograf Mattis Sandblad tok bilder av bilene utenfor arenaen, og i redaksjonen i Oslo ble registreringsnumrene sjekket opp.

– Vi gjorde mellom 30 og 50 regsøk. Det var litt bingo, men ikke vanskelig å skjønne skiltet til Ben Adams. Det var BA1. Ben Adams i A1. Så fant vi til slutt Gaute Ormåsens bil og da hadde vi nok til å skrive sak, sier Husby.

God og kreativ metode

Ifølge Husby visste ikke VG at de to artistene skulle befinne seg på H3 Arena, men kildene deres har lenge pekt dem i retning Adams og Ormåsen.

– Da var det enklere å vite hva vi skulle lete etter, og vi klarte ikke å finne andre artister blant registreringsnumrene. NRK sier de ikke vet hvorfor bilene sto der, men de eneste to artistene som sto parkert der var dem. Det var god og kreativ journalistisk metode, sier han.

Husby sier de er veldig fornøyde med saken og at de prøver å dekke alle underholdningsprogrammer med ordinær, kritisk journalistikk.

– Har dere fått noen tilbakemeldinger fra MGP-fans?

– Det er noen i kommentarfeltene som har ment at vi burde ha bevart mystikken, men vi har ikke fått noen telefonstorm.

Powered by Labrador CMS