Siden 2018 har Benedikte Grov jobbet i NRK Vestland, men i august starter hun i ny jobb i lokalavisa Firda Tidend.

MEDIEFOLK:

Benedikte Grov går fra NRK til Firda Tidend

– Jeg har hatt det utrolig kjekt i NRK Vestland, men nå bød anledningen seg til en jobb nærmere hjemme, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Benedikte Grov er nyansatt som journalist i Firda Tidend, melder avisa på egne nettsider

Hun har vært innom lokalavisa i et par korte perioder tidligere, men siden 2018 har hun jobbet i NRK Vestland. Tidligere har hun også jobbet i Cappelen Damm og Nynorsk Pressekontor. 

– Det er ikke så ofte det blir lyst ut journalistjobber i nærområdet, så jeg tenkte at det var en fin mulighet. Jeg har hatt det utrolig kjekt og lært mye i NRK Vestland, men nå bød anledningen seg til en jobb nærmere hjemme, sier Grov til Firda Tidend. 

Grov mener lokalavisene har spilt og fremdeles vil spille en viktig rolle.

– Lokalavisene dekker saker som betyr mye i hverdagen til folk, om det dreier seg om hvor mange skoledager man skal ha for de yngste, gondolplaner eller kommuneøkonomi. Her tenker jeg at Firda Tidend har en viktig oppgave i Gloppen og Jølster – både nå og i framtiden, sier hun.

Redaktør og daglig leder Aadne Gloppestad er svært fornøyd med å snart få Grov på plass i redaksjonen på Sandane.

– De siste månedene har vi vært én journalist for lite i en redaksjon som var liten fra før, så vi ser virkelig fram til å få Benedikte i aksjon. Hun er utdannet journalist, har bred medieerfaring og kjenner dekningsområdet vårt godt. Hun har alle forutsetninger for å gjøre en fremragende jobb og bidra til å utvikle avisa videre.

Powered by Labrador CMS